AK Parti’den anayasa için mutabakat turu

Anayasa ve Meclis İçtüzüğü’nde değişim için muhalefetin kapısını çalacak olan iktidar, Meclis’te grubu olan bütün partilerle görüşecek. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güller’in başkanlığındaki heyetin ziyaret trafiğini, partilerdeki kurultay takvimine göre şekillendireceği bildirildi. Kaynaklar, AK Parti’nin 7 Ekim’de, CHP’nin de 4-5 Kasım’da kurultay meydana getirecek olduğundan kaynaklı müzakere takviminin, ekim sonunda ya da kasım başlangıcında işlemeye başlayacağını aktardı.

DİYALOG KANALLARI AÇIK

Edinilen bilgiye göre; AK Parti görüşmelerde, ‘Ortak bir paydada buluşmak mümkün’ temasını işleyecek. Ortak paydanın ‘Toplumsal uzlaşma ve geniş çaplı mutabakat’ bulunduğunun altı çizilecek. Muhalefet medyasının kamuoyunda oluşturmaya çalmış olduğu ‘Katı ve ödün vermez AK Parti’ algısının bilakis diyalog kanallarının aleni tutulacağı vurgulanacak.

Ön yargısız yaklaşıyoruz

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt, yeni anayasa çalışmalarındaki süreci anlattı. Beyazıt, temel hak ve özgürlüklere kimsenin karşı çıkmayacağını belirterek, “Hiçbir ön hüküm olmadan, ön koşul kabul etmeden, tamamiyle genel ilkeler, değerlendirmeler bazında bu milletin ortak değerleri noktasında vakası değerlendirecek, gelecek tasavvuru içinde bir uygarlık inşasını meydana getirecek bir anayasa, o toplumun bütün fertlerine bir çizgi, fer vereceği dizgesel içinde değerlendirilecek” yorumunu yaptı.

VERİLEN SÖZLER VAR

Siyasi partilerin, anayasa değişikliği konusu ile alakalı topluma verdiği laflara işaret eden Beyazıt, her insanın verdiği lafı yerine getirmesi icap ettiğini vurguladı. Beyazıt, “Burada yapılacak olan; herkesin, bu ülkenin çıkarına, bu milletin geleceğine matuf bir düzenlemenin en hoş şekilde yapılması noktasında samimi iradelerini ortaya koymasıdır. Bunun şekilleri konuşulabilir, tartışılabilir.” ifadesini kullandı. Önemli olanın bu metinlerdeki ifadelerle alakalı mevzunun hepimiz tarafınca kabul edilme biçimi bulunduğunu kaydeden Beyazıt, “Bunun iyi mi ya da ne şekilde olacağı; Meclis Başkanımızın yapacağı görüşmelerden sonrasında partilerden gelen teklifler üstüne değerlendirilecektir” dedi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort