Akbelen olayı nedir? Akbelen Ormanı son durum nedir? Akbelen ağaçlar neden kesiliyor, kim kesiyor?

Muğla Milas’taki Akbelen Ormanı’nda kömür maden sahasının genişletilmesi çalışmaları için ağaçların kesilmesine tepkiler devam ederken çoğu şahıs Akbelen vakası nedir? Akbelen Ormanı son vaziyet nedir? Akbelen ağaçlar niçin kesiliyor, kim kesiyor? Sorularını soruyor. İşte detaylar…

Akbelen’de ağaçların kesilmesi tartışmalara niçin oldu. Köylüler, ‘Ağaçlar kesiliyor’ diyerek nöbete başladı. Santral işçileri ise “Dışarıdan gelenler alın terimiz üstünden şov yapıyor”, Uzmanlar da “Kamu faydası var, santral Ege elektriğinin yüzde 62’sini karşılıyor” dedi. EÜAŞ ise “Akbelen Ormanı 28 bin 307 hektar. Maden için bunun yalnızca 78 hektarlık alanına gereksinim var. Karşılığında 2 milyon ağaç dikilecek” açıklaması yaptı.

TES İŞ Sendikası Başkanı Fatih Erçelik, “Bölgede etkinlik yayınlayan 3 termik santral var. Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy. 6 bine yakın şahıs geçimini sağlıyor. Yeniköy ile Kemerköy termik santralleri Akbelen’deki linyitten faydalanacak. Şirket oradaki linyit yataklarını çıkardıktan sonrasında sahayı eski haline getirerek Orman Genel Müdürlüğü’ne teslim edecek. Maden için oluşturulan orman alanları tekrar ağaçlandırılır. Dünyanın hiç bir yerinde ağaç kesmeden maden çıkartmaktan vazgeçilmez. Bizler ormanlarımızı ve doğamızı seviyoruz. Madenlerimizi ülkemizin zenginliği haline getireceğiz” dedi.

Akbelen vakası nedir? Akbelen Ormanı son vaziyet nedir? Akbelen ağaçlar niçin kesiliyor, kim kesiyor?

Türkiye’nin tabii güzelliklerinden biri olan Akbelen Ormanı, Muğla ilinde yer almaktadır. Bu orman, ülkemizin tabiat mirası olarak düşünülen ve koruma altında olan ormanlardan biridir.

Akbelen Ormanı, Muğla’nın hangi ilçesine bağlı olduğu sorusuyla da sıkça gündeme gelmektedir. Bu görkemli tabiat alanı, Muğla ilinin Marmaris ilçesine bağlıdır. Marmaris’in güzide köylerinden biri olan Akbük köyüne de olabildiğince yakındır.

Akbelen vakası nedir? Akbelen Ormanı son vaziyet nedir? Akbelen ağaçlar niçin kesiliyor, kim kesiyor?

Akbelen vakası nedir? Akbelen Ormanı son vaziyet nedir? Akbelen ağaçlar niçin kesiliyor, kim kesiyor?

Serhıldan Hülakü

Akbelen Gündem Yaşam Dünya Güncel Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort