Akif Pusmaz kimdir? – Elips Haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararnameye göre, kamuda üst seviye atamalar yapılmış oldu ve 15 Eylül 2023 tarihindeki Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararda bulunan bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü oldu.

1972 senesinde İstanbul’da doğdu. İlkokuldan sonrasında İstanbul Fatih Sümbül Efendi Erkek Kur’an Kursunda Mustafa Yılmaz Hocaefendi’de hâfızlığını ikmâl etti. 1991 senesinde İstanbul İmam Hatip Lisesini, 1998 senesinde da Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. 1996 senesinde İstanbul Fatih Nuruosmaniye Kur’an Kursunda Kur’an Kursu Öğreticisi olarak göreve başladı.

2000 senesinde Haseki Eğitim Merkezi XV. Dönem İhtisas Programından dereceyle mezun olduktan sonrasında Kırklareli İli Lüleburgaz İlçesinde kısa bir müddet vaizlik görevinde bulundu, sonrasında da aynı sene Haseki Eğitim Merkezine Eğitim Görevlisi olarak atandı. Haseki Eğitim Merkezinde vazife yapmış olduğu altı senelik vakit diliminde Arapça ve Hadis derslerine girdi. 2002 senesinde İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Hukuku Bilim Dalında “Kur’an ve Sünnete Göre Üç Talak” temalı teziyle yüksek lisansını tamamladı.

Kimler aleni liseye geçebilecek?

Kimler aleni liseye geçebilecek?

2006-2018 yılları aralığında Başkanlık Teftiş Kurulunda Müfettiş Yardımcısı, Müfettiş ve Başmüfettiş olarak vazife yaptı.19 Şubat 2018 zamanı itibarıyla tedviren görevlendirildiği İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Atama II Daire Başkanlığı vazifesine 29 Mart 2018 tarihinde atandı.

Daire Başkanı olarak görevini sürdürmekte iken 12 Eylül 2019 tarihindeki ve 30886 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2019/305 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile İnsan Kaynakları Genel Müdürü olarak atanan Puzmaz, evli ve iki çocuk babası olup Arapça ve İngilizce bilmektedir.​​
 

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort