Alacaklılarını silahla vurup darp eden baba ve oğlu serbest kaldı

Olay, önceki gün öğle saatlerinde Ereğli Kapı Mahallesi 1424 Sokak Gülbahçe Sitesinin bahçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır’dan 8 ay ilkin taksitle vasıta satın alarak Aksaray’a getiren Deniz Can C. (30), satışını almış olduğu aracın ödemesini kısmen yaptı.

8 ay süresince babası Mahir C. (61) ile beraber Aksaray’daki firmalarında aracı kullanan baba ve oğlu iddiaya göre aracın taksitlerini ödemedi. Alacaklı olan Abdi Ş. (48) ile ağabeyi Ali Ş.’nin (60) telefonlarına da yanıt vermediği öne sürülen baba ve oğlu parayı ödemek istemedi.

Bunun üstüne memleketlerinden yola çıkan abi kardeş, Aksaray’a gelmiş olarak baba ile oğlunun evine gitti. Site önüne alacaklılarının geldiğini haber alan Mahir C., evinde bulundurduğu ruhsatsız tabancayı alarak dışarıda bekleyen abi ve kardeşiyle münakaşaya başladı. Kavga anında sinirlenen Mahir C., belindeki ruhsatsız tabancayı çekerek Abdi Ş.’ye ateş açtı.

Abdi Ş. sol bacağından yaralanırken, silahla vurma anı anbean sitenin emniyet kamerasına yansıdı. Bu sırada Ali Ş. de eli silahlı babanın oğlu olan Deniz Can C. tarafınca darp edildi. Kardeşleri yaralayan Mahir C. ve oğlu vaka yerinden kaçarken, site sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üstüne vaka yerine sıhhat ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı abi kardeş ambulanslarla Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Tedavi dibine alınan yaralıların sıhhat durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Olayın ardındın hızlıca polisin operasyonuyla yakalanan baba ve oğlu gözaltına alınarak sorgulanmak suretiyle İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Emniyetteki işlemlerinin sonrasında adliyeye sevk edilen
Mahir C., adli denetim şartıyla, oğlu ise savcılık tarafınca özgür bırakıldı.

Yasin Can – Yavuz Akkan
 

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort