Ali Babacan: Seçimlere kendi adımızla, kendi logomuzla gireceğiz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlemiş olduğu haftalık değerlendirme toplantısında konuştu. Babacan, “Demokrasi ve Atılım Partisi önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır” dedi.

Babacan şu ifadeleri kullandı:

“Belli ki Sayın Erdoğan seçim dönemini başlattı. Biz seçimlere hazırız. DEVA Partisi hazır. Ve biz kazanacağız. Kendisi gerilimi istediği kadar artırmaya çalışsın. Her seçim döneminde gererek, kutuplaştırarak seçim almaya çalışıyor. Biz bu seçim dönemini nefrete ve öfkeye teslim etmeyeceğiz. Huzur kazanacak. Aklına ne geliyorsa tek imzayla yapıversin. Bu otoriter diyeti değiştireceğiz. Ülkemiz derin bir soluk alacak.

‘Siz daha fazla rüya göreceksiniz, milletin bizlere itimatı tam’

Hükûmetin kadrolu köşe yazarları, maaşa bağladıkları yorumcular koro durumunda bağırmaya başladılar. Neymiş efendim, yeni kurulan partilerin işleri zorlaşmış. Kendi logolarıyla seçime giremeyeceklermiş. İttifak içerisinde olmak da anlamını yitirmiş. Siz bu rüyaları görmeye devam edin. Daha oldukça rüya göreceksiniz. Kardeşim, bizim kendimize güvenimiz tam. Milletimizin de bizlere itimatı tam

‘Barajları yıkıp geçeceğiz’

İlan ediyorum. Duymayan kalmasın. Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun. Daha ilkin söyledim, yeniden söylüyorum: Türkiye 1’den büyüktür. Türkiye kazanacaktır. Hodri meydan. Elinizden geleni ardınıza saklamayın. DEVA damlalarının oluşturacağı seli hiç bir baraj durduramaz. Barajları yıkıp geçeceğiz

‘Türkiye’yi rövanşların ülkesi yapmayacağız’

Biz; bu ülkede hakkaniyet ve acıma gibi değerlerin yere düşürülmesine katiyen müsaade etmedik, etmeyiz. Biz, serbest ve adil yarınlar için bir araya gelen demokrat insanların partisiyiz. Türkiye’yi hiç bir koşulda öfkeye teslim etmeyeceğiz. Üste çıkanın alttakini ezmesine müsaade etmeyeceğiz. Ülkemizi, ‘nöbetleşe zorbalık’ dediğimiz çıkmaz sokağa sürüklemeyeceğiz. Kin ve intikam zehriyle alınan kararların adaletsizlikten öteki hiç bir şey getirmediğini yıllardan beri deneyimledik, deneyimliyoruz. Türkiye’yi ‘rövanşların ülkesi’ yapmayacağız. Önce, bu ülkenin tüm demokratları olarak birleşeceğiz. Ardından bu karanlık tünelden hep birlikte çıkacağız. Adaletle çıkacağız

‘Sessiz çoğunluk, korku ve fakirlik komplosunu boşa çıkaracak’

Türkiye’nin sinir uçlarını germeye çalışanlar, bunun faturasını sandıkta ödeyeceklerdir. Bu ülke huzura kavuşacak. Türkiye’nin sessiz çoğunluğu, iktidar ortaklarının dayattığı bu korku ve fakirlik komplosunu boşa çıkaracak. Bu ulus haksızlık karşısında susmadı. Yine susmayacak. Bu ulus susanın dilsiz şeytan bulunduğunu oldukça iyi bilir. Sözünü de sandık günü söyler. Yine söyleyecek.”

‘Altılı masada verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız’

“Biz altılı masada bugüne dek vermiş olduğumuz tüm sözlerin arkasındayız. Ortak çalıştığımız konularda, birçok katkıyı vermeye de devam edeceğiz. O masada bulunan her partiyle iş donanması yaptığımız alanları genişletmek konusu ile alakalı da kuvvetli bir iradeye sahibiz. Bunu her insanın bilmesini istek ederim”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ayrıca, toplumsal medya platformu Twitter üstünden paylaşımda bulundu.

Babacan paylaşımında şu şekilde dedi:

“Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun”

İdris Şahin: Bu, ‘Altılı Masa’ haricinde bir hareket değil

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin Halk TV’de Can Coşkun‘un Haber Masası programına bağlantı kurarak konuyla alakalı açıklamalarda bulundu.

Şahin şu şekilde konuştu:

“Biz esasen başından itibaren şunu anlatım ediyoruz, ‘Altılı Masa’ya oturduğumuzdan beri de aynı cümleleri kullanıyoruz. Biz ilk defa seçimlere girecek bir siyasal partiyiz. Dolayısıyla seçimlere ilk kez girecek olmamız sebebiyle kamuoyunda karşılığımız nedir, bir kantara çıkmamız lazım ve kendi gücümüzü orada görebilmemiz lazım. Dolayısıyla bunu ne şekilde yapabilirsiniz, fakat ve fakat kendi isminizle ve liderinizin ismiyle seçimlere girmenizle olası olabilir. Tabi ki bu demek değildir ki, bu Altılı Masa çevresinde oluşan sinerjinin haricinde bir hareket. Asla bu şekilde bir şey olası değil. Bunun bilhassa altını çiziyorum. Çünkü biz Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem özelinde ‘Altılı Masa’da yan yana geldik, bu seçimlere doğru oluşacak birçok kurulda da bilfiil vazife yapabilecek arkadaşlarımızı da belirledik. Bizim yalnızca burada anlatım ettiğimiz husus şudur; bilhassa 28 Şubat’tan sornaki görüşmelerde ve seçim yasasında meydana getirilen bu değişiklerle vatandaşın kafası karıştırılmaya çalışılıyor. Yani acaba DEVA Partisi kendi ismiyle seçimlere girmeyecek de ittifak içerisinde yer alacak bir öteki partinin hisselerinden mi girecek diye kamuoyunda önemli oranda oluşmuştu. Bu sual işaretini ortadan kaldırmak adına biz seçimlere kendi ismimiz ve amblemimizle gireceğimizi bugün açıkça, dün karara bağladık. Bugün de kamuoyuyla paylaşıyoruz. Biz her halukar ve şartta talep eder ittifak içerisinde, talep eder tek başımıza olsun kendi ismimiz ve logomuzla seçimlere gitme sonucu aldık. Bunu da kamuoyuyla paylaşıyoruz”

Şahin ayrıca, DEVA’nın 81 ilde kendi ismi ve logosuyla seçimlere gireceğini anlatım edip 41 ilde teşkilatlanmanın seçimlere girmek için kafi bulunduğunu belirterek, “Biz esasen 81 ilde teşkilatlanmış bir partiyiz” dedi.

Özgür Özel: Bu ittifakla alakalı bir sıkıntıya işaret etmiyor

CHP’li Özgür Özel, Silivri Cezaevi’nin önünden yapmış olduğu basın açıklaması sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. Özel, konuyla alakalı gelen sual üstüne şu şekilde konuştu:

“Tüm partiler kendi kararlarını verecekler. Geçen hafta ittifak içerisinde ittifak tartışmaları yapılırken DEVA partisi kendi ismi ve logosunu kullanacağını söylüyor. Bu ittifakla alakalı bir sıkıntıya işaret etmiyor. Çünkü ittifak partileri aynı ittifak içerisinde kendi logolarıyla yer alıyorlar. Millet İttifak’ı dört partiden oluşuyor, altıya genişleme potansiyeli var. Altıya genişleme durumu olursa da kendi adları ve logolarıyla yer alacağı anlatım ediliyor. Kendi pozisyonlarını belirlemek için önemlidir. Seçimlere doğru hareket ederken birtakım belirsizliklerin ortadan kalkması, ‘Acaba Cumhur İttifakı’nın haricinde bir belirsizlik bir kaos mu var?’ sorularına karşı net bir yanıt olması açısından kıymetlidir”

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort