Ali Osman Öztürk kimdir? Prof. Dr. Ali Osman Öztürk kaç yaşında, nereli? Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk kimdir, hayatı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 üniversiteye rektör atadı. Atama kararları bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Söz mevzusu atamalar Yükseköğretim Kanununun 13’üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2’nci, 3’üncü ve 7’nci maddeleri gereğince yapıldı. Hitit Üniversitesi öğrencilerinin internette maksimum sordurulmuş olduğu soruların başlangıcında Ali Osman Öztürk kimdir? Prof. Dr. Ali Osman Öztürk kaç yaşında, nereli? Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk kimdir, hayatı!

ALİ OSMAN ÖZTÜRK KİMDİR? PROF. DR. ALİ OSMAN ÖZTÜRK KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, 1972 senesinde dünyaya geldiği Kütahya’nın Emet ilçesinde ilk, orta ve lise eğitimlerini tamamladıktan sonra, 1991 senesinde İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde lisans eğitimine başladı. Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden dereceyle mezuniyetinin sonrasında aynı üniversitenin İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi Bölümünde “Avrupa Birliği’nin Sosyal Politikaları ve Endüstri İlişkileri” alanında yüksek lisans derecesini 1997’de aldı.

1997 senesinde yerleştiği İstanbul Üniversitesi Çalışma Ekonomisi hekime programı dâhilinde ders dönemini tamamlayarak Ağustos 1998’de Amerika’ya gitti. ABD’nin en muteber üniversitelerinden olan Cornell Üniversitesi’nde almış olduğu dil eğitiminin yanı sıra, çabalama ekonomisi ve insan kaynakları alanlarında araştırmalarını sürdürdü. Lisansüstü eğitimine Amerika’da devam etme sonucu üzerine,North Carolina State Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi Anabilim branşında hekime çalışmalarına 2000 senesinde başladı. Doktora eğitimini, tam zamanlı eğitmen asistanı (teaching assistant) olarak 2005 senesinde tamamladı. Asistanlık rolü süresince bürokrasi biliminde inceleme şekilleri derslerinin geliştirilmesi ve web üstünden sunulmasında göstermiş olduğu başarıdan kaynaklı “Üstün Araştırma Görevlisi” ödülüne layık görüldü.

Doktora derecesini almış olduğu aynı sene üniversitede hemen hemen proje aşamasında olan Kamu Sektöründe Liderlik Lisans tamamlama programında koordinatör olarak göreve başladı. LPS programının yapılandırması dâhilinde, akademik uygulama altyapısının oluşturulmasından müfredat gelişimine kadar her aşamada etken rol aldı. 2008 yılı itibariyle LPS programı direktörü ve Kamu Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler Fakültesinde tedris görevlisi olarak atandı. Aynı sene başlayan küresel finansal kriz sebebiyle üniversitenin uygulama bütçelerinde küçülmeye gitmesine rağmen, Prof. Öztürk’ün öncülük etmiş olduğu LPS programı kurmuş olduğu finansman modeli ile fakülte bütçesinden hisse almaksızın finansal getiri sağlama başarısı gösterdi. Öztürk, LPS Program direktörlüğü döneminde “Kamu Sektöründe Liderlik” dersleri verirken alanında muteber akademik dergilerde (SSCI vd.) yazıları yayınladı.

2008 ve 2010 yılları aralığında üniversite haricinde eğitim faaliyetlerinde de bulunan Prof. Öztürk, ABD Birleşik Devletleri amme sektöründe olabildiğince etkili düşünülen Kamu Yöneticileri Sertifika Programı (CPM) bağlamında North Carolina Eyaleti üst seviye yöneticilerine Yönetim Uygulamaları eğitimleri verdi ve proje danışmanlığı yaptı.

Prof. Dr. Öztürk akademik kariyerine, 2011 yılı yazında Türkiye’ye dönüşünden 2014 yılı Ekim ayına kadar vazife yapmış olduğu İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde devam etti. Burada Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü tedris üyesi sıfatının yanısıra sırayla Bologna Süreci Koordinatörlüğü, bölüm başkanlığı, Liderlik ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü gibi yönetimsel görevler de ifa etti. 2013’te Kamu Yönetimi anabilim branşında doçent, 2018’de ise profesör olan Öztürk, İstanbul Medipol Üniversitesi İngilizce Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde tedris üyesi olarak vazife yaptı. Akademik faaliyetlerini Türkiye’de sürdürürken, öteki taraftan ABD’de kurucusu olduğu Kamu Sektöründe Liderlik (LPS) programı ile olan bağını koparmayarak 2011-2015 döneminde online eğitim yöntemiyle North Carolina State Üniversitesi öğrencilerine liderlik dersleri verdi. Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’ün yeni amme yönetimi, amme sektöründe girişimcilik, iş ahlakı ve toplumsal bilimlerde inceleme metotları gibi alanlarında birden fazla internasyonal ve milli düzeyde yayınlanmış çalışması bulunmaktadır.

Akademik kariyerinin yanında, 2014’ten 2018’e kadar sırayla Başbakan Müşaviri, Başbakan Başmüşaviri ve Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörü görevlerinde bulunan Prof. Dr. Ali Osman Öztürk,2017-2021 yıllarında da TRT Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Evli ve iki çocuk babası olan Öztürk iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Ali Osman Öztürk Gündem Eğitim Politika Güncel Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort