Ali Öztunç kimdir, kaç yaşında nereli?


Ender Yüksel kimdir, kaç yaşlarında nereli?

Ali Öztunç nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının yanıtı merak ediliyor. Ali Öztunç’un kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Ali Öztunç aratılıyor. Ali Öztunç, kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Ali Öztunç’un biyografisini haberimizde derledik… 

1976 senesinde Kahramanmaraş’ta dünyaya geldi ve eğitiminin bir bölümünü burada tamamladıktan sonrasında Maraş’tan ayrılmak zorunda kaldı. İlk, orta ve lise eğitimini Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde tamamladı. Üniversite eğitimini de Gazi Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nde aldı.

‘En Son Umutlar Ölür’ isminde bir kitabı bulunan Öztunç, üniversite yıllarındayken gazetecilik hazırlamaya başladı ve çoğu milli kanalda vazife aldı. Vatan Gazetesi’nde de parlamento muhabirliği ile Suriye ve Irak’da savaş muhabirliği yaptı. Burada yapmış olduğu haberler vasıtası ile senenin gazetecisi seçildi.

CHP ile gazetecilik yıllarında tanışan Ali Öztunç, 2011 senesinde CHP’nin TBMM Basın Danışmanlığını yürüttü. Ardından Kahramanmaraş’tan CHP 27. Dönem 1. Sıra mebus talibi oldu. Milletvekili seçilemese de partisinin 35. olağan kurultayında meclis üyesi seçildi.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde de CHP’den Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan talibi oldu.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort