Almanya işçi alımı 2023 başvuru nereden yapılır? Almanya işçi alımında başvuru şartları neler?

Almanya‘da İçişleri Bakanlığı hazırladığı yeni yasa tasarısının detaylarını paylaşmasının ardından, Almanya işçi alımı 2023 müracaat nereden yapılır sorusu gündeme geliyor. Almanya işçi alımında müracaat şartları ve Almanya hangi meslekleri alıyor 2023 soruları merak ediliyor. Almanya işçi alımı 2023 müracaat nereden yapılır? Almanya işçi alımında müracaat şartları neler? Detaylar haberimizdedir…

Almanya’ya 2 milyon işçi alımında hazırlıklar tamam. İşsiz kalana ayda 451 euro yardım yapılacak. Yurt dışı çabalama fırsatlarını araştıran vatandaşlar için Almanya kapıları açıyor. Hizmet sektöründen bilim adamlarına kadar milyonlarca şahsa kolaylık sağlanacak.

Almanya’da hükümetin Avrupa Birliği dışından gelen nitelikli işçilerin göç etmesini kolaylaştırmasını hedefleyen Nitelikli Göçmenlik Yasası Federal Meclis’ten geçmişti. Düzenlemeye göre, Almanya’da iş teklifi almış kişilerin çalışması kolaylaşacak. Ayrıca hemen hemen iş bulamamış fakat iş bulma potansiyeli olan kişilere kolaylık sağlanacak. Bu durumda kişinin genel nitelikleri, deneyimi, Almanya ile bağlantısı ve yaşı ehemmiyet kazanacak.

Yeni sisteme göre 1960’lı yıllarda olduğu gibi Türkiye’den Almanya’ya yoğun bir işçi akımı olması bekleniyor. Almanya’da akrabası ya da bağlantısı olanlar daha ivedi gitme pozitif yanları yakalayacak.

Almanya’nın yeni işçi politikasında, uzman ya a nitelikli personel hızla Almanya’ya gidebilecek ve iş piyasasında yer bulabilecek.

Türkiye’de bir mesleği olan ve çalışan bir kişi, iş alanında Almanya’dan öneri alırsa ya da iş bağlantısı kurarsa gidebilecek. Meslek eğitimi ve mesleği geliştirmek de müspet karşılanan bir ölçüt olacak. Yani mesleğinde gelişmek isteyenler Almanya’da çabalama imkanı bulabilecek.

2 YIL TECRÜBE ARANIYOR

Almanya’ya gitmek isteyenlerde minimum iki senelik iş deneyimi aranıyor. Nitelikli işçi, Türkiye’den alacağı bir sertifika ya da belge ile uzmanlığını kanıtlayabilecek. Almanya’da çalışmak isteyenler için mezuniyet belgesi denkliği şartı aranmayacak. Eğitim haricinde çabalama olacaksa bir iş yeri bulma ve maaş garantisi şartı istenecek.

PUAN SİSTEMİ UYGULANACAK

İşe alımda çalışana puan sistemi uygulanacak. Her bir mahiyet için puan verilecek. Örneğin, Almanca ve İngilizce bilmek artı puan olacak. Almanya ile bağları olmak, mesleki deneyimler bu puanı yükseltecek.

Çalışmak isteyenler, gerek görülürse haftada 20 saatten azca olmamak kaydıyla denemeye alınabilecek. Bu tecrübe etme süresi en çok 2 hafta olacak.

Çalışma hakkı kazanan kişilerin toplu kontrat hakkı olacak ve ilk günden itibaren toplumsal emniyet primleri ödenecek.

Almanya’da “halk parası” ismi verilen paradan yalnızca Alman vatandaşları değil, Almanya’da yasal yollarla yaşayıp toplumsal desteğe muhtaç olan hepimiz faydalanabiliyor. Nitelikli işçi şartlarını yerine getirdikten sonrasında işi olmayan kaldığınızda maddi yardım alabilirsiniz.

Yardıma muhtaç olan bireylere verilen ücretlere göre, üç çocuklu bir ailenin almış olduğu aylık yardım 3 bin euroya yükseldi. 1 Temmuz’dan itibaren her bir ebeveyn başına 451 euro ödeniyor.

Türkiye Almanya Gündem Dünya Ekonomi Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort