Ankara’da bombalı terör saldırısı!

Ankara’da bugün Meclis’in 28’inci dönem 2’nci yasama yılı açılış töreninden saatler önce şok bir saldırı girişimi yaşandı. Sabah saat 09.30’da İçişleri Bakanlığı’na yönelik bombalı saldırı girişiminde bulunuldu. Bakanlık önünde büyük bir patlama ve ardından silah sesleri duyuldu. Olay yerine anında çok sayıda polis, sağlık ekibi ve itfaiye sevk edildi.

YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırıyla ilgili açıklama yaptı:

“Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateş sırasında 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum. SON TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLİNCEYE KADAR MÜCADELEMİZ AMANSIZCA DEVAM EDECEKTİR!”

Saldırının ardından Meclis’te güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı. Meclis’in girişlerinde sıkı güvenlik önlemleri alındı ve yaya girişlerine izin verilmedi. Planlanan basın toplantıları da iptal edildi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili olarak bir soruşturma başlattı ve yapılan saldırı hakkında erişim engeli ve yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

Olayın etkisiyle Ankara genelinde güvenlik önlemleri artırıldı. Vatandaşlar ve yetkililer, olayın detaylarını ve sorumlularını öğrenmek için soruşturmanın sonuçlarını bekliyor.

Patlamanı anı güvenlik kameralarına yansıdı.

VETERİNERİ ÖLDÜRÜP ARACI GASP ETMİŞLER!

Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü’ne saldıran teröristlerin saldırı da kullandıkları hafif ticari aracı Kayseri’nin Develi İlçesindeki bir veterinerden gasp ettikleri ortaya çıktı. Veteriner Mikail Bozloğan’ı öldüren teröristlerin gasp ettikleri 38 TP 962 plakalı araçla Ankara gittiği ve bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği belirlendi. Veteriner Mikail Bozloğan’ın cansız bedeni ise köy yakınlarındaki boş bir arazide başından vurulmuş halde bulundu.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort