Ankara’da LGBTİ+ aykırısı hareket

AKP’nin “aileyi muhafazaya almak” adı altında anayasa değişikliği teklifinin hazırlıkları sürerken Ankara yeni bir LGBTİ+ zıddı aksiyona sahne oldu. 

“Ankara Sivil Toplum Platformu” adı altında, oldukça sayıda dini yapılanmalara dair dernek ve vakıfların oluşturduğu kümeler, “Aile Yürüyüşü” ismiyle AKP’li milletvekillerinin de takviye olduğu bir yürüyüş düzenlendi. 

Hacı Bayram Veli Mescidi’nin önünde toplanan ve “Ailen Hücum Altında”, “Cinsiyetsiz Toplum Projesine Dur De”, “Sapkınlık Normalleştirilemez”, “Çocuklarını Global Çetelerden Koru” yazılı dövizler taşıyan kalabalık, Ulus Mustafa Kemal Atatürk Heykeli’ne kadar yürüdü.

Burada konuşan platform ismine konuşan Mustafa Kır, “LGBT’nin aile yapısını yıktığını, çocuk ve gençleri ulusal, manevi ve etik kıymetlerden uzaklaştırdığını” öne sürdü. Kır, “Amacımız, birilerini ötekileştirmek, nefret söylemi geliştirmek, birilerinin yaşam stiline müdahale etmek değildir. Hedefimiz bu sapık ve sapkınlık girdabına kapılan kardeşlerimizin elinden tutmak, onları olağan hayata döndürmek, onlara devlet, ulus ve sivil cemiyet elini uzatmaktır” dedi.

Etkinliğin “tertip heyeti” üyesi Bekir Engül de sinema, dizi, reklam, kitap, bilgisayar oyunları ve çizgi sinemalarda bile “sapkın ideoloji”lere yer verildiğini tez ederek Engül, “Sapkınlıklar ağır ağır, adım adım ve oldukça uzun vadeli bir plan dahilinde normalleştiriliyor” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort