Ankara’da sinemada numarası kullanılan kişinin telefonları susmuyor

Ankara’da ikamet eden İ.İ.’nin başına ilginç bir vaka geldi.

Lojistik firmasında yöneticilik yapan İ.İ.’ye bilmediği numaralardan 2015 yılından itibaren arama ve ileti gelmeye başladı.

İ.İ., kendisini arayanlara cep telefonu numarasını nereden bulduklarını sorduğunda şaşırtan bir cevap aldı.

Numarayı beyaz perdeden bulduklarını öğrendi

İ.İ., arayanlardan o sene gösterime giren dehşet cinsindeki “Siccin-2” filminin bir sahnesinde kullanılan cep telefonu numarasını görüp aradıklarını öğrendi.

Yönetmen ve üretimci ile ilgili suç duyurusunda bulundu

İHA’nın haberine nazaran; beyaz perdenin web üstünden izlenmeye devam etmesi sebebiyle telefonu uzun yıllardan beri susmayan İ.İ., 2015 yılı Temmuz ayında gösterime giren ve resmi kaynaklara nazaran, beyaz perdede 289 bin 327 şahıs tarafınca izlenen beyaz perdenin direktörü Alper Mestçi ve imalcisi Süper Tözüm ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na hata duyurusunda bulundu.

“Hicran sen misin?”

İ.İ.’nin avukatı Türkan Babacan, dilekçesinde, “Filmin 44’üncü dakikasının 56’ncı saniyesinde, sinemadaki ‘Hicran’ adlı karakterin telefonunun arandığı sahnede ya müvekkilimin numarası ya da ona oldukça emsal bir numara kullanılmış.

Müvekkilim beyaz perdenin gösterime girmiş olduğu tarihten günümüze kadar mağdur olmuş, ana karakterin reel numarası zannedilerek, ‘Hicran sen misin?’ durumunda bildiriler almış ve tekraren aranmıştır.” dedi.

“2 milyon 678 bin TL’ye kadar yönetimsel para cezası uygulanabilmektedir”

Avukat Babacan, şahsî datanın kimliği kesinlikle ya da belirlenebilir reel bireye ait birçok bilgiyi kapsadığına dikkati çekip, “Türk Ceza Kanunu da ferdî dataların hukuka muhalif olarak diğerine verilmesi, yayma ya da ele geçirme cürmünü cezalandırmaktadır.

Telefon numarası bilgisi de ferdî malumat durumunda olduğundan, aleni arzu ve kanunda belirtilen diğer ferdî malumat sürece kaideleri oluşmadıkça, şahsî dataların diğerine verilmesi, yayma ya da ele geçirme suretiyle fiiller hata teşkil etmektedir.

Bu fiilleri işleyenler hakkında, ceza yargılamasında mahpus ve adlı para cezasına hükmedilmektedir. Müracaat durumunda ise Şahsî Bilgileri Muhafaza Konseyi tarafınca 2022 yılı itibarıyla 2 milyon 678 bin TL’ye kadar yönetimsel para cezası uygulanabilmektedir.

Ayrıca bu kabahatlerin mağduru olan şahıslar hukuk mahkemelerinde maddi manevi tazminat alabilmektedir. Biz burada müvekkilime dair numaranın kullanıldığını ya da 1 hanesi farklı olan bir numaranın kullanıldığını görüyoruz.

Bunun da belirleme edilmesini istek edeceğiz. Zira sinema web ortamında hala izlenebildiği için, müvekkilimin telefonları da bu yüzden susmak bilmiyor.” diye konuştu.

“Numara sanat direktörümüze aittir”

Öte yandan, beyaz perdenin üretimci şirketinden meydana getirilen açıklamada, telefon numarasının argüman edilmiş olduğu suretiyle İ.İ.’ye dair olmadığı belirtilerek, “Bu tıp durumlarda, her şeyin kendi denetimimizde olması için her zaman set grubundan birisinin telefon numarası kullanılır.

Söz mevzusu numara da sav edilmiş olduğu suretiyle diğerine değil sanat direktörümüze aittir ve kendisi hala faal olarak bu numarayı kullanmaktadır.

Belki bir göz yanılması kararında kelam mevzusu vatandaşı arayan şahıslar olabilir.” denildi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort