Ankara’da terör saldırısı: Siyasilerden ‘Teröre lanet olsun’ mesajları

Ankara’nın Kızılay bölgesinde İçişleri Bakanlığı önünde meydana gelen patlama sonrası, siyasilerin tepkileri gecikmedi. Olayın ardından birçok lider ve yetkili sosyal medya hesapları üzerinden açıklamalarda bulundu.

Mansur Yavaş: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mansur Yavaş, “Kızılay’da hain teröristlerin düzenlediği patlamada yaralanan emniyet memurlarımıza acil şifalar diliyorum. İçişleri Bakanlığımız ve Sn. Ali Yerlikaya başta olmak üzere hepimize geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.


Kemal Kılıçdaroğlu: CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Terör bir insanlık suçudur. Kimden ve nereden gelirse gelsin ülke olarak hep beraber mücadele edeceğiz, hain emellere asla fırsat vermeyeceğiz” sözleriyle tepkisini dile getirdi.


Ahmet Davutoğlu: Gelecek Partisi’nin lideri Ahmet Davutoğlu ise, “Teröre lanet olsun. Ankara’da İçişleri Bakanlığımıza yönelik terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda yaralanan kahraman güvenlik güçlerimize acil şifalar diliyorum. Rabbim ülkemizi, milletimizi her türlü beladan muhafaza eylesin” ifadelerini kullandı.


Ekrem İmamoğlu: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Emniyet Teşkilatımıza geçmiş olsun. Teröre hiçbir zaman boyun eğmeyeceğiz” mesajıyla terörü kınadı.


Yılmaz Tunç: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Terör saldırısını lanetliyorum. Olayla ilgili görevlendirilen Başsavcıvekili koordinasyonunda soruşturma tüm yönleriyle geniş çaplı şekilde sürdürülecektir” açıklamasında bulundu.

Bu saldırının ardından yetkililerden alınan ilk bilgilere göre, olayın sorumluları ve sebepleri hakkında derinlemesine bir soruşturma başlatıldı. Ülke genelinde vatandaşlar, olayın detaylarını ve sonucunu yakından takip ediyor.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’ndan yapılan açıklamada

“İçişleri Bakanlığı’na yönelik gerçekleştirilen terör saldırısının faillerini kınıyorum. Gazı Meclisimizin açılacağı günde gerçekleştirilen bu saldırının tüm yönleriyle aydınlatılmasını diliyor, yaralanan emniyet mensuplarımıza ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” denildi.

‘YARALANAN EMNİYET MENSUPLARIMIZA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’dan yapılan açıklamada ise, “Emniyet Genel Müdürlüğü önünde gerçekleşen terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Yaralanan emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyorum. Teröre ve şiddete karşı milletçe yan yana duracağız ve her zaman mücadele edeceğiz” denildi.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener saldırıya ilişkin şunları ifade etti:

Ankara Kızılay’da meydana gelen terör saldırısını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Saldırıyı etkisiz hâle getiren kahraman polislerimize yürekten teşekkür ediyor, yaralı polislerimize acil şifalar diliyorum. Rabbim milletimize tekrarını yaşatmasın…

Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli, saldırıya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Türkiye Cumhuriyeti devleti toplumsal huzur ve güvenliği sağlama hususunda tavizsizdir. Terör örgütleri ve arkasındaki destekçileri ne yaparlarsa yapsınlar asla emellerine muvaffak olamayacaklardır. Bilinsin ki terörün kökü milli birlik ve dayanışma ruhuyla kazınacaktır. Emniyet Genel Müdürlüğü önünde yaralanan kahraman polislerimize acil şifa temennilerimle birlikte, Türk polis teşkilatına, aziz milletimize ve ülkemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Bugün sabah Emniyet Genel Müdürlüğümüzü doğrudan hedef alan bombalı terör saldırısını lanetliyorum. Bu hain eylemin failleri olan iki teröristten birisinin kendisini patlattığı, diğerinin de etkisiz hale getirildiği anlaşılmıştır. TBMM’nin yeni yasama yılının açılış gününde teröristlerin alçak ve kanlı teşebbüsleri çok şükür berhava edilmiştir.

“TERÖRİSTLERİ VE ARKALARINDAKİ GÜÇLERİ…”

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş: Bu sabah İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde düzenlenen saldırıda yaralanan polislerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Teröristleri ve arkalarındaki güçleri bertaraf etmek için kararlı bir şekilde mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimizin ve kurumlarımızın daima yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz.

Milletimiz ve devletimiz, hain güçlere fırsat vermeyecek, birlik ve beraberlik içinde mücadelesini sürdürecektir. Milletimize ve memleketimize geçmiş olsun.

‘TERÖRÜ LANETLİYORUZ’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik: Terörü lanetliyoruz. Terörle mücadelemiz kararlılıkla sürecek. Ankara’da bombalı saldırı girişiminde bulunan teröristler güvenlik güçlerimiz tarafından etkisiz hale getirildi. Bu alçak terör saldırısını engellerken yaralanan kahramanlarımıza şifa diliyoruz.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort