Antalya, Ata’yı 1923 zeybekle selamlayacak

Antalya’da Konyaaltı Belediyesi’nin öncülüğünde, Cumhuriyetin 100. yılında, 1923 zeybek Atatürk’ü selamlayacak. 2 öbek durumunda meydana getirilen zeybek gösterisinin provaları bile büyük beğeni topladı.
Konyaaltı Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. senesinde gerçekleştireceği ‘1923 Zeybek Ata’yı Selamlıyor’ etkinliği kapsamında yürütülen provalar devam ediyor. Şu ana kadar bin 500 katılımcıya ulaşılırken başvuruların devam etmiş olduğu bildirildi. 750’şer kişi, 2 öbek durumunda hafta 2 gün çalışmalarına belediye binası önünde devam ediyor. Saat 19.30’da başlayan çabalama 21.00’a kadar sürüyor. Konyaaltı Belediyesi Halk Oyunları kadrosu önderliğinde meydana getirilen çalışmalara kadınların ağırlıklı katılım gösterdiği görüldü. Halk Oyunları Antrenörü Mehmet Bağcı’nın platform üstünden gösterdiği figürlere iştirakçilerin aynı anda eşlik etti.
Çocukların da bulunduğu provalarda adamların sayısının azca olduğu genellikle yaş aralığının ise 30 ile 60 arasında olduğu görüldü.
Kısa süre son içerisinde gruplar birleşecek ve çalışmalar bu yolla devam edecek. 29 Ekim Pazar günü saat 19.23’te düzenlenecek etkinlikte 1923 şahıs zeybek oynayarak Ata’yı selamlayacak ve Cumhuriyet’in 100. yılını büyük bir coşkuyla kutlayacak.

“Ay star görseli oluşturacağız”
Konyaaltı Belediyesi Halk Oyunları Antrenörü Mehmet Bağcı, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’in önerisiyle daha ilkin Antalya’da bir örneği olmayan bu projenin startını verdiklerini dile getirdi. Cumhuriyet’in 100. senesinde böyle anlamlı bir projenin içerisinde yer aldıkları için gururlu olduklarını anlatım eden Bağcı, “Katılımlar oldukça hoş gidiyor. Bin 500 kişiyi geçtik, bu rakam gün geçtikçe artıyor. Haftada 2 gün çalışıyoruz, 2’şer gruplar halinde. Eğitimimiz 1,5 saat sürüyor. Buradaki insanların hepsi gönüllü geliyor. Bu kadar insanoğlunun böyle anlamlı bir projede beraber olmaları bizleri oldukça sevinçli ediyor. Cumhuriyet’imize, 100. yıla yakışır bir organizasyonumuz olacak. Hedefimiz 1923 şahsa zeybek oynamak şu an katılımımız bin 500’lerde. 1923 kişiyle ay star görseli oluşturacağız. 7’den 70’e her insanoğlunun katılmasını bekliyoruz. Kadınlarımızın daha fazla katılım sağlaması bizi ilaveten sevinçli ediyor” dedi.

“Gururluyuz”
Belediyenin billboardlardaki reklamını gördüğünü ve bu etkinliğe katılmaya karar verdiğini dile getiren Nutiye Avşaroğlu, “Başvurumu yaptım derhal kabul edildim. İlgi oldukça fazla neşe içindeyiz. Sevdiğim bir civar zeybek oyunu. 100. sene olması bizlere daha fazla gurur veriyor. Umarım daha anlamlı çocukların, gençlerin katılmış olduğu bir bayram kutlarız. 1923 kişinin içerisinde yer alacağım için oldukça mutluyum” ifadelerine yer verdi.

“Koşa koşa geldik”
Katılanlardan Meral Kurşungeçmez, Cumhuriyet Bayramı’nda 1923 kişinin hep beraber aynı anda zeybek oynayacağını söyledi. Halk oyunlarına fazla ilgisinin olmadığını dile getiren Kurşungeçmez, Atatürk’ün adı geçince koşa koşa geldiklerini ve katıldıklarını söyledi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort