Antalya’da mesken ve arsa başvurusu 115 bini buldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ tarafınca gerçekleştirilecek Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal mesken projesi çerçevesinde, ‘İlk Konutum, İş Yerim, Birinci Meskenim Arsa’ projelerinin tanıtım tırı Antalya’ya geldi.

Konyaaltı Kent Meydanı’ndaki tırda TOKİ uzmanları, proje ile alakalı vatandaşları bilgilendirdi. Vatandaşlar, sanal gerçeklik gözlükleri ve tabletlerle evvel imali tamamlanan projedeki 2+1 ve 3+1 misal daireleri gördü. Uzmanlar vatandaşların merak ettikleri soruları da cevapladı.

TOKİ Proje Koordinatörü Hüseyin Ayhan, Türkiye çapında 3 tır, 2 karavan ile vatandaşları bilgilendirmek için yollarda bulunduğunu duyurdu.

 

20 bin konutun Cumhuriyet tarihin en büyük mesken projesi bulunduğunu aktaran Ayhan, “1 milyon arsa yurttaşlarımızın hizmetine sunuluyor. 40 bin civarında iş yeri yapılacak. Bu noktada vatandaşlarımızı yanlışsız bilgilendirmek, hem başvuru süreci hem ödeme şartı hem de yapılacak bölgeler alakalı projenin değerini bahsetmek için tırlarımız tasarım edildi. Antalya’da iki gün kalacağız. Vatandaşımıza birçok bilgiyi reel halde vereceğiz. 25 benlik bir grubumuz var. Sorularını cevaplandırıyoruz, akabinde sanal gerçeklik gözlüğüyle yurttaşlarımız simülasyon olarak geziyor” diye konuştu.

ANTALYA 7. DURAK 

Sosyal medyada bu büyük projeyle alakalı malumat kirliliği yaşandığını aktaran Ayhan, “ Ödeme şartlarından, dairelerin dizaynına, projenin yapılıp yapılamayacağına kadar. Antalya bizim 7. durağımız 10 gündür yollardayız. O kadar ilginç istek ve görüşlerle karşılaşıyoruz. Barınma mühim bir sorun. Biz bir nebzede olsa bu işe bir tahlil getirmek istiyoruz. Vatandaşlarımızın kiradan kurtulmasını kendi meskenlerini kira öder suretiyle ödemelerini istiyoruz” dedi. Konut müracaatlarının daha yoğunlukta bulunduğunu kaydeden Ayhan, “ Konutta başvuru bugün sona eriyor. Antalya’da aşağı yukarı 100 bini konutu geçecek üzereyiz. Yaklaşık 15 bin civarında da yere başvuru var” dedi.

KAYNAK: İHA

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort