Aselsan katılım endeksine uygun mu?

Halka arz takip eden vatandaşlar arama motorlarında Aselsan katılım endeksine makul mu? aramasını yapıyor. Hisse ile yakından ilgilenen vatandaşlar Aselsan hakkında merak edilenleri araştırıyor. Peki, Aselsan katılım endeksine makul mu?

ASELSAN KATILIM ENDEKSİNE UYGUN MU?

Aselsan, katılım endeksine makul hisseler sıralamasında yer alıyor.

HALKA ARZ NEDİR?

Halka arz, pay senetlerinin birden fazla ve daha önceden meçhul yatırımcılara davet ve duyuru yoluyla satışı olarak tanımlanabilir.

İnternet üstündeki muhtelif kaynaklarda, Şirketlerin kaynak ihtiyacını karşılamak amacıyla özkaynak yoluyla senet ihraç ederek (fonlama) kaynak sağlaması olarak tanımlanmıştır. Bunun dışında, şirketlerin kaynak gereksinimlerini karşılamaya yönelik yabancı kaynaklardan borç alması da mümkündür.

Halka Arz Yöntemleri

Halka arz şekilleri 3 Nisan 2010 tarihinde, Sermaye Piyasası Araçlarının Halka Arzında Satış Yöntemlerine İlişkin Esaslar Tebliği ile düzenlenmiştir.

İlgili bildiri üç değişik halka arz tekniği içermektedir:

Borsa’da Satış Yöntemi: Sermaye piyasası araçlarının alakalı Borsa düzenlemeleri kapsamında Borsa’da satışa sunulmasını,

Talep Toplama Yöntemi: Yatırımcıların satışa sunulan ana para piyasası araçlarına dair taleplerinin toplanarak bu taleplerin daha önceden belirlenmiş usul ve esaslar kapsamında değerlendirilmesi yoluyla satışını,

Talep Toplanmaksızın Satış Yöntemi: Payları borsada prosedür görmeyen halka aleni ortaklıklardan, nitelikleri belirlenmiş ortaklıklar haricinde kalanların paylarının kendileri ya da aracı kuruluşlar aracılığı ile muayyen bir fiyat belirleme edilerek, yatırımcılardan istek toplanmaksızın halka arz yoluyla satışını anlatım eder.

Aselsan Gündem Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort