ASELSAN’ın yeni yönetimi belli oldu

ASELSAN’ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ercümend Arvas oldu.

ASELSAN 10. Olağanüstü Genel Kurul toplantısında Ercümend Arvas, Bekir Bayrakdar, Yavuz Çelik, Alparslan Kavaklıoğlu, Mustafa Murat Şeker, Ahmet Yozgatlıgil bir sonraki olağan genel heyet toplantısına kadar 1 sene süreyle vazife yapmak suretiyle Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

Salih Kul, Ebru Tümer ve İsmail Arı da Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevlendirildi.

Yönetim Kurulu’nda meydana getirilen vazife dağılımında Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Ercümend Arvas seçildi. Alpaslan Kavaklıoğlu Başkan Vekilliği, Yavuz Çelik ve Mustafa Murat Şeker de murahhas aza görevlerine getirildi.

Ercümend Arvas kimdir?

Ercümend Arvas, 1953 senesinde Van’da doğdu. Lisans ve yüksek lisans eğitimlerini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünde, hekime eğitimini ise Amerika Syracuse University’de 1983 senesinde tamamladı. 1988 senesinde doçent, 1994 senesinde profesör oldu.

Elektromanyetik, mikrodalga ve anten teknolojileri, elektronik harp, devreler ve sistemler teorisi gibi alanlarda çalışmalar yapan Arvas, yurt içerisinde ve haricinde alanına liderlik eden çoğu kurum ve kuruluşa danışmanlık verdi.

İstanbul Medipol Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde profesör olarak çalışmalarını sürdüren Ercümend Arvas’ın birden fazla milli ve internasyonal kongre, konferans, sempozyumda sunulmuş ve yayınlanmış makale/bildirisi, kitapları ve kitap bölümleri bulunuyor.

– Haluk Görgün veda etti

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanlığı rolü sona eren Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün de Genel Kurul’da yapmış olduğu konuşmada, 6,5 senedir parçası olmaktan haysiyet duyduğu ASELSAN ailesindeki etken görevinden ayrıldığını anlatım etti.

“Hayatımın en güzel, en özel fakat bir o denli sıkıntılı yıllarını sizlerle beraber geçirdim. ASELSAN’ı hak etmiş olduğu daha iyisi için değiştirip, dönüştürebilmek amacıyla beraber oldukça gayret sarf ettik.” diyen Görgün, şu değerlendirmelerde bulundu:

Esenler'de arabaya çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı

Esenler’de arabaya çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı

“Söz verdik ve verdiğimiz lafı tutabilmek için oldukça çalıştık. ASELSANımız ile değiştik, geliştik ve bütün sektörü de değiştirdiğimizi ayrım ettik. Çok yol kat ettik, oldukça şeyi inşa ettik, oldukça şeyi başlattık ve her şeyi çalışanlarımızla beraber onların sahiplenmesiyle gerçekleştirdik.

Her anlamda kıymet üretmeye ve misal olmaya çalıştık. Projelerimizle, teknolojilerimizle, yenilikçi ürünlerimizle, kurumsallaşma çalışmalarımızla, toplumsal projelerimizle, millileşme odağımızla, tedarik yapılanmamızla, ihracata yönelik hamlelerimizle, insan odaklı yaklaşımımızla bütün paydaşlarımıza katkı sağlamaya çalıştık. Bundan sonra da ASELSANımızın oldukça büyük başarılara imza atacağından ve hep beraber emanete haiz çıkılacağından en küçük bir şüphem yok.

Bana inandığınız ve benimle beraber savaşım ettiğiniz için bütün idare edici arkadaşlarıma ve idare heyeti üyelerimize oldukça teşekkür ederim. Hakkınızı helal ediniz. Savunma sanayimiz için hep beraber mücadeleye, çalışmaya devam edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort