Asgari ücrette ilk toplantı sona erdi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022’nin ikinci altı ayında asgari tutara yapılacak artışı belirlemek suretiyle toplandı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında bakanlığın Reşat Moralı Salonu’nda toplandı. Toplantıda Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol da yer aldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Akkol, “Birkaç aydır olabildiğince sık gündem olan emtia fiyatları, hem dünyada hem de ülkemizde basit olmayan belirsiz dönemlerden geçiyoruz. Vatandaşlarımızın beklentisi var. Normalde asgari ücret senelik belirleniyor fakat kuvvetli bir mutabakatla hem işçi tarafımızın hem de devletimizin hem de işletmelerimizin mutabakatıyla ara bir zam ihtiyacı olduğu konusu ile ilgili mutabık olduk. Buraya severek, isteyerek geldik. Bu mevcut konjonktür nedeniyle yurttaşlarımızın beklentisinin karşılanması konusu ile ilgili biz TİSK olarak tam bir mutabakatla buradayız.” dedi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay ise, “Oluşan enflasyon ortada. Bu enflasyon kapsamında kamuoyunu, asgari ücretliyi, dar ve durağan(durgun) gelirliyi soluk aldıracak bir düzenleme olur diye temenni ediyorum, talebimiz de o. Bunun haricinde çabalama hayatında sıkıntılar var. Bu asgari ücret buraya geldi. Nitelik ne olacak? Nitelikli işçi ne olacak? Şu anda asgari tutara yakın Türkiye’deki rakam çok yüksek.” açıklamasında bulundu.

İlk toplantıdan çıkan mutabakata göre, asgari ücretteki artış, temmuzdan itibaren geçerli olacak ve asgari tutara vergi muafiyeti, yeni zamla erişilen rakam için de uygulanacak.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort