Aside nasıl yapılır? Osmanlı mutfağından Aside yemeği tarifinin malzemeleri neler?

MasterChef All Star’da Osmanlı mutfağından Aside yemeğinin yapılmasının sonrasında MasterChef seyircisi Aside tarifini araştırıyor. Geleneksel Türk mutfağından mühim bir yeri olan Aside tarifini sizler için derledik. Peki, Aside iyi mi yapılır? Osmanlı mutfağından Aside yemeği tarifinin malzemeleri neler?

Bamya ve kemik suyundan meydana getirilen aside görüntüsüyle de iştah kabartan bir sebze yemeği. İşte Aside tarifi…

ASİDE TARİFİ İÇİN MALZEMELER NELER?

– 300 gram kuru bamya

– 4 su bardağı kemik suyu

– 3 çorba kaşığı un

– 3 çorba kaşığı tereyağı

– 4 çorba kaşığı zeytinyağı

– 1 tatlı kaşığı tuz

– 3 yiyecek kaşığı un

– Karabiber, Pul Biber

ASİDE NASIL YAPILIR?

Aside tarifi için bamyaları kaynar suda haşlayın.

Et suyunu tencereye alın unu ilave edip karıştırın tuz ve karabiberini ilave edip karıştırmaya devam edin. Haşlanan bamyaları süzdürüp ipinden çıkarın.

Yemeğin tabanını oluşturacak unlu bölümü servis tabağına alın.

Tereyağını tencerede eritin bamyaları ilave edin.

Tuz, karabiber, pul biber ve zeytinyağını ilave edip bamyaları birkaç defa tencerede çevirin.

Sotelediğiniz bamyaları servis tabağına alın. Aside yemeğe hazır.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort