Asteğmen nasıl olunur? Asteğmen olma şartları neler?

Meslek seçimlerinde maksimum dört gözle beklenen mesleklerden bir tanesi de Asteğmen. Üniversite için tercih meydana getirecek adaylar Asteğmenlik mesleğine dair birçok ayrıntıyı merak ediyor. Peki, Asteğmen iyi mi olunur? Asteğmen olma şartları neler?

Asteğmenlik rolü bunun yanı sıra yedek subay olarak öne çıkar. Özellikle üniversite mezunlarını ilgilendiren bir aşama bulunduğunu söylemek mümkündür. Bu doğrultuda şayet şahıs hemen hemen askerliğini yapmamış ve 4 senelik Lisans mezunu ise o vakit Asteğmen olabilir.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin isteği doğrultusunda meydana getirilen müracaat kapsamında şahıs sınava doğal olarak tutulur. Sınavı geçmesi ile beraber bunun yanı sıra kendi meslek grubu doğrultusunda 12 aylık bir süreçte aşama alır. Özellikle gereksinim duyulan meslek grupları dahilinde Asteğmenlik için kadro açılır.

ASTEĞMEN NASIL OLUNUR?

Asteğmen olmak üniversite mezunlarının maksimum istediği durumlar içinde yer alır. Çünkü 12 aylık bir süreci kapsaması ile beraber bunun yanı sıra maaş alınır. Tabii Asteğmenlik rütbesi ile beraber askerlik görevini yapma imkanı elde edilir. Bunu sağlayacak olan kişiler ise 4 senelik lisans mezunu olan bireylerdir.

Askerlik devri geldiğinde şayet gereksinim doğrultusunda Türk Silahlı Kuvvetleri Asteğmen bölümünü açmış ise başvurulur. Yapılan müracaat kapsamında belli bir sınava doğal olarak tutulur. Daha sonra imtihanı geçen kişiler kendi meslek grupları dahilinde Asteğmen olma imkanını elde eder.

ASTEĞMEN OLMAK İÇİN GEREKENLER NELERDİR?

Asteğmen olmak için lüzumlu kriterler ilk önce üniversite mezunu olmak şeklinde öne çıkar. Tabii bu vaziyet 4 senelik rastgele bir lisans kısmı olabilir. Ancak bunun yanı sıra meslek grubu bu hususta mühim yer taşır. Çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri kapsamında gereksinim duyulan meslek grubuna göre Asteğmen ekibi açılır. Böylece alakalı kadro kapsamında imtihan üstünden şahıs Asteğmen olma şansını elde eder. Sınava doğal olarak tutulan kişiler göstermiş oldukları başarı doğrultusunda Asteğmen olma hakkını alır. Bundan sonra 12 aylık süreç içinde her ay maaş alarak Asteğmen şeklinde askerlik görevini yerine getirir.

Belli başlı kriterler kapsamında askerlik görevini birçok şahıs Asteğmen olarak yapabilir.

– Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

– Askerlik görevini yapmamış olmak

– Kanun kapsamında belli suçlar için yargı giymemiş olmak

– 4 senelik lisans üniversite mezunu olmak

– Sınava doğal olarak tutarak buradan başarıyla çıkmak

– İlgili meslek grubu kapsamında ihtiyacı makul müracaat gerçekleştirmek

Bu gibi kriterler doğrultusunda üniversite mezunları askerlik dönemini Asteğmen olarak geçirebilir. Özellikle sağladığı avantajlar ve aşama mertebesi ile mühim bir yer taşıdığını söylemek mümkün.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort