Ayda Aksel kaç yaşında aslen nereli? Ayda Aksel kimdir nerede doğdu?

Ayda Aksel kimdir? Ayda Aksel kaç yaşında? Ayda Aksel aslen nereli? Ayda Aksel nerede doğdu? Ayda Aksel’in yaşamı merak mevzusu oldu. Sizlere Ayda Aksel’in yaşamı ile ilgili merak edilenleri haberimizde derledik…

Ayda Aksel kimdir?

Aksel, 31 Ekim 1962’de İstanbul’da doğdu. Babası Mehmet Aksel’dir. İlkokul yıllarında konservatuvarın bale ve çello bölümünü okuduktan sonra üniversite yıllarında tiyatroya karar verdi ve İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde okudu.

Reklam filmlerinde seslendiren Aksel, 15 sene süresince Devlet Tiyatrosu kadrosunda etken olarak çalıştı. Daha sonra Sadri Alışık Tiyatrosu’nda çalıştı. Arsen Gürzap – Can Gürzap’ın sahibi olduğu ”Diyalog”da ders verdi.

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Ercüment Arvas kimdir? Ercüment Arvas kaç yaşlarında nereli?

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Ercüment Arvas kimdir? Ercüment Arvas kaç yaşlarında nereli?

1987 senesinde Fransız Albert Camus’nün kitabından Can Gürzap’ın televizyona uyarladığı “Yanlışlık” isimli dizide Cüneyt Türel, Ayda Aksel, Tomris Oğuzalp ve Nurseli İdiz başrollerde yer aldı.

1998 senesinde yönetmenliğini Tunç Başaran’ın yapmış olduğu “Kaçıklık Diploması” isimli filmimizde Selçuk Methodi ile beraber rol aldı. Filmde akıl hastası Nur karakterini canlandırdı.

1996 senesinde Kurtuluş ve 1998 senesinde Cumhuriyet filmlerinde Halide Edip Adıvar’ı canlandırdı. 2006 senesinde Hatırla Sevgi dizisinde Cansel Elçin’in annesini canlandırdı.

Aksel iki kez evlendi. İlk evliliğini 30 Temmuz 1984’te inşaat mühendisi Haluk Semi Yüngül’le yaptı. 1993’te boşandılar. İkinci eşi; 1995 senesinde elektrikçi Atilla Akıncıoğlu ile evlendi. Eşi Atilla Bey 2010 senesinde vefat etti. İlk eşinden Leyla isminde bir kızı, ikinci eşinden ise Efe (ö.1999) isminde bir oğlu var.

2010 senesinde Bir Avuç Deniz filmimizde Rana Akbay karakterini canlandırırken Engin Altan Düzyatan, Berrak Tüzünataç, Can Gürzap, Ayda Aksel, Zeynep Özder, Tuğrul Tülek, Ahu Yağtu ile beraber rol aldı.

2014 senesinde yönetmenliğini Müfit Can Saçıntı’nın yaptığı, senaristliğini Birol Güven’in yazdığı “Mandıra Filozofu” filmimizde Müfit Can Saçıntı, Rasim Öztekin, Begüm Öner, Kemal Kuruçay, Eser Eyüboğlu ve Ayda Aksel rol aldı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort