Ayder Yaylası’ndaki bilirkişi keşfinde hakimden tepki çeken sözler: Saygısızlık yapma, aldırırım seni

Rize’nin Çanlıhemşin ilçesinde Ayder Yaylası’nda birtakım alanların imara açılmasına karşı oluşturulan 4 ayrı davanın bilirkişi keşfinde gerilmiş anlamış olur yaşandı. Bir hakimin aracın içinden vatandaşlara, “Saygısızlık yapma, aldırırım seni” demesi reaksiyon çekti.

1987 senesinde Bakanlar Kurulu kararıyla gezim merkezi duyuru edilen Ayder Yaylası’nda birtakım alanların imara açılmasına dair 4 ayrı davanın keşfi, önceki gün yapıldı. Bir günde tamamlanan keşfe, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden 6 benlik bilirkişi heyetinin yanı sıra duruşmanın yapılacağı Rize İdare Mahkemesi sorumlu hakimi, avukatlar Yakup Okumuşoğlu ve İbrahim Demirci, CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Kaplıca Köyü Muhtarı İbrahim Topal ve birden fazla davacı vatandaş katıldı.

Bilirkişi heyetinin bulgu yapacağı alana yöneldiği sırada vatandaşlar ile hakim içinde gerginlik yaşandı. Hakimin avukat ve vatandaşlara yönelik olarak “İşiniz gücünüz şov yapmak” söylemine davacı vatandaşlar reaksiyon gösterdi. Bir vatandaş, “Siz şov yapıyorsunuz. Bize bağıramazsınız, biz davacı yurttaşlarız, bizlere bağırmaya hakkınız yok” ifadelerini kullandı.

Görevli hakimin aracın içinden “Saygısızlık yapma, aldırırım seni” demesi, vatandaşların tepkisine niçin oldu. Eski Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Melek, “Biz halkız, bizlere şov yapıyorsunuz diyemezsiniz biz davacıyız, halkız” diyerek reaksiyon gösterdi. Bir diğer hanım vatandaş ise “Biz vatandaşız, bizlere parmak sallayamazsınız” dedi. Bu tartışmaların sonrasında davanın avukatları sorumlu hakimle uzun süre konuşup ikna ettikten sonrasında kurul yoluna devam etti.

Ayder Yaylası Hukuk 3. Sayfa Yaşam Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort