Aysel Bozkurt’u vahşice öldürmüşlerdi! İstenen ceza belli oldu

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet Solmaz ile yaşı ufak sanıklar E.K ve  K.K. Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) vasıtasıyla katıldı. Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasında, vaka tarihinde üç sanığın da maktulün kalmış olduğu eve giderek düşünce ve fiil donanması içerisinde hareket ettikleri, sanık Mehmet Solmaz’ın yanısıra götürmüş olduğu iple Aysel Bozkurt’u elleri arkadan olacak şekilde bağladıkları belirtildi. Ayaklarını da bağlayıp maktulü darbettikleri, ağzını bezle kapatıp ensesine doğru bağladıkları, maktulden aldıkları bin 500 lirayı aralarında bölüştükleri, telefonu da alarak ayrıldıkları anlatım edildi.

Savcı sanık Mehmet Solmaz’ın “Kadına karşı suçun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kasten öldürme” ve “Silahla çok sayıda şahıs tarafınca konutta gece vakti yağma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 10’ar yıldan 15’er yıla kadar hapsini istek etti. Mütalaada, vaka esnasında 16 yaşlarında olan öteki iki sanığın ise “Kadına karşı suçun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kasten öldürme” suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar, “Nitelikli yağma” suçundan ise 3 yıldan 5 yıla kadar hapisleri istek edildi. Mütalaaya karşı savunmaları sorulan sanıklar, beraatlerini ve tahliyelerini istek etti.

SON SAVUNMALARINI YAPACAKLAR 

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve son savunmalarını yapmaları için süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAME

İddianamede Aysel Bozkurt’un 4 Haziran 2022’de ikametinde ölmüş olabileceği yönünde polise haber verildiği anlatıldı. Bozkurt’un 2007 senesinde öldürme suçundan mahkum olduğu, 21 Temmuz 2020 tarihinde pandemi sebebiyle cezaevinden denetimli serbestliğe nakledildiği kaydedildi. Polis, Aysel Bozkurt’un mahkum olduğu olaydaki şikayetçilerin öldürme vakasıyla rastgele bir bağlantılarının olduğuna dair bir delile rastlamadı. Ölü muayene raporuna göre maktülün yerde yüzüstü vaziyette, ellerinin sırtından, ayaklarının ve boynunun bağlı bulunduğunun belirlendiği anlatım edilen iddianamede, kuşku üstüne durdurulan Mehmet Solmaz’ın üstünde iki telefon ele geçirildiği, meydana getirilen incelemede bu telefonlardan birini maktulün kullanmış olduğu belirlendi. Bunun üstüne gözaltına alınarak ifadesi alınan Mehmet Solmaz, yedi gün ilkin maktülün evine gittiğini, 2 bin lira verdikleri halde cinsel ilişkiye girmeden iki adam tarafınca darbedildiklerini, vaka günü  4 Haziran günü saat 01.30 sıralarında eve gidip maktulü darbederek  iple boğduklarını, maktulün cep telefonunu ve 500 lira parasını alıp kaçtıklarını söyledi. İddianamede, sanıklar Mehmet Solmaz (20) ile tarafındaki yaşı ufak E.K. ve K.K.’nin maktülün evine girdikleri, düşünce ve fiil donanması içerisinde hareket ederek maktulü darbedip parasını aldıkları, Mehmet Solmaz’ın yanısıra götürmüş olduğu iple maktulü bağladıklarını, ağzını bezle kapattıkları, maktulden aldıkları bin 500 lirayı aralarında bölüştükleri anlatıldı. Sanıkların “Kadına karşı suçun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kasten öldürme”, “Silahla çok sayıda şahıs tarafınca konutta gece vakti yağma” suçlarını işledikleri gerekçesiyle tek tek ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 10’ar yıldan 15’er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırmaları istek edildi.

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort