B sınıfı ehliyeti olanlar dikkat! Yeni dönem başlıyor! 125 cc’nin altındaki motorlar..

125 cc’nin altındaki motorların B Sınıfı yeterlik ile kullanılabilmesinin önünü açan düzenlemede sona gelindi. İşte detaylar..

B sınıfı ehliyeti olanlar dikkat! Yeni devre başlıyor! 125 cc'nin altındaki motorlar..

ensonhaber.com

125 cc’nin altındaki motorların B Sınıfı yeterlik ile de kullanılabilmesine imkân sağlayacak düzenlemede sona gelindi.

Ulaştırma ve Alt yapı Bakanlığı, İçişleri bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafınca yürütülen çalışmanın tamamlanmasının sonrasında Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılacak yeni düzenleme ile yakın bir zamanda B sınıfı ehliyetle 125 cc’ye kadar motosikletlerin kullanılabilmesi bekleniyor.

Yetkililer çalışmaları süren bu yönetmeliğin en geç 2023 yılı sonuna kadar yayınlanmasının öngörüldüğünü dile getiriyor.

Ehliyeti değiştirmeye gerek yok

Yayınlanması öngörülen yönetmelikte B sınıfı ehliyete haiz sürücülerin rastgele bir şoför kursundan “motosikletler için tatbik direksiyon eğitimi alması” şartınının olmasının öngörüldüğünü vurgulayan Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Genel Koordinatörü Remzi Öztürk, şunları söyledi; “Eğitim imtihan şeklinde değil. Sadece direksiyon eğitimi şeklinde olması öngörülüyor. Eğitim alan kişinin şoför belgesi kendiliğinden akredite olacak. Eğitimi alan bu kişiler şoför belgesini değiştirmesine ihtiyaç duymadan 125 cc’ye kadar olan motosikletleri rastgele diğer bir işleme ihtiyaç duymadan kullanabilecek.”

Yaş sınırı olmayacak

Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Genel Koordinatörü Remzi Öztürk, yürürlüğe girmesi beklenen yönetmelikte yaş sınırı bulunmadığını anlatım ederek, bunun yanında Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün yaş sınırını ilaveten değerlendirdiğini söyledi.

E-Ticaret kuruluşlarından rastgele birine kayıtlı olan sürücülerin bu düzenlemeden yararlanamayacağını söyleyen Öztürk, “Çalışmalar hızla devem etmekte olup yönetmeliğin en geç 2023 yılı içerisinde yayınlanacağını bekliyoruz” dedi.

Salih Demirgan

Salih Demirgan
Seo Editor

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort