Bakan Tunç: Son 4 yıl İstanbul’un kayıp yılları olarak tarihe geçti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bir takım uygulamaya katılmak için geldiği Kastamonu’da AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Partililer ile bir araya gelen Tunç, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde gösterdikleri başarıdan kaynaklı teşekkür etti. Gündeme dair de açıklamalarda bulunan Bakan Tunç, milletin isteğini temsil etmeye devam edeceklerini anlatım etti.

 

“AK PARTİ 6’LI MASA GİBİ BİR SİYASET MÜHENDİSLİĞİ DEĞİL”

AK Parti’nin milletin istemesi ile kurulduğunu anlatım eden Bakan Tunç, “AK Parti daha fazla genç bir parti, daha 22 yaşında. Daha gençliğin başlangıcı. 21 senedir bu ülkeye hizmet eden bir parti. Dünyada uzun süre, her tarzı peş peşe kazanan, mahalli seçimleri, genel seçimler, referandumları kazan diğer bir parti yok. Muhalefete kalırsa her şey berbat, 21 senedir aynı şeyi söylüyorlar. Ama ulus niçin her sandığa gittiğinde reyini AK Parti’ye veriyor, nedeni var. AK Parti milletin partisi, milletin kendisinin partisi. AK Parti hep ulus isteğini temsil etti, milliyetin inisiyatifine tercüman oldu. Millet ne isterse onu yaptı, milletin istemediğini yapmadı. Cumhurbaşkanımızın politikası budur. Cumhurbaşkanımız 2021 senesinde partiyi kurarken, arkadaşları ile bir masanın çevresinde ‘hadi bir parti kuralım, milletten gidip oy isteyelim, ismini amblemini belirleyelim’ diyerek yola çıkmadı. Bir bürokrasi yöneticiliği yaparak yola çıkmadı. Bazıları masa çevresinde toplanıyor, altılı masa, yuvarlak masa, daha sonrasında 7, 8, oluyor, yardımcıları oluyor. Öyle bir bürokrasi mühendisliği değil. Milletin talebiyle AK Parti kuruldu” dedi.

“İSTANBUL, SON YILINI KAYIP OLARAK GEÇİRDİ, İNŞALLAH MART SEÇİMLERİNDEN SONRA TELAFİ EDİLECEK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlığı döneminde altın yıllarını yaşayan İstanbul’un son 4 yılda yaşamış olduğu kaybın mahalli seçimlerden sonrasında giderileceğini belirten Bakan Tunç, “CHP yönetimindeki, yaşanılamaz hale getirilen İstanbul’u onlardan Cumhurbaşkanımız devraldı, 4 sene gibi kısa bir müddet içerisinde yaşanılır hale getirdi. Suyu akan havası solunabilen bir kent oldu. İstanbul bugünkü haline Cumhurbaşkanımızın vasıtası ile geldi. O 4 sene İstanbul’un altın yıllarıdır. Son 4 sene İstanbul’un kayıp yılları olarak tarihe geçti. Hiçbir şey yapılmadan boş bir vakit geçirdi. İnşallah Mart seçimlerinden sonrasında o da telafi edilecek. İstanbul’daki bu büyük başarıyı gören Anadolulu ne yaptı, ‘İstanbul’u yaşanılır hale getiren İstanbul’u CHP’den koparıp alıp sorunlardan kurtaran Recep Tayyip Erdoğan bir parti kursa da oy versek, te başına iktidara gelse de Türkiye’yi şu içerisinde bulunmuş olduğu sıkıntılardan kurtarsa’ dedi. Adeta milletimiz parti kurması için zorladı. İşte o parlamenter sistemin 90’lı seneler süresince çektirmiş olduğu sıkıntılar, siyasal krizler, değişen hükümetlerden, 28 Şubat’lardan kurtulmak isteyen milletimiz adeta AK Parti’nin kuruluşunu ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ülkenin lideri olmasını istedi. Kurulduktan sonrasında da 14 ay gibi kısa süre içerisinde tek başına iktidara geldi” dedi.

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort