Bakan Uraloğlu açıkladı! 1 yılda 9 milyon yolcuya hizmet verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Pendik (Tavşantepe) – Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hatt’na dair bir izahat yaptı.

Bakan Uraloğlu, “Bu hattın hizmete girmiş olduğu günden bu yana yalnızca İstanbul’un değil, Türkiye’nin ulaşım altyapısına mühim katkılar sağladığını belirterek, “Hattın hizmete girmiş olduğu bir yılda aşağı yukarı 9 milyon vatandaşımız hızlı, güvenilir ve ekonomik bir yolculuk imkânına kavuştu” dedi.

Bu projeyle beraber yolculuk sürelerinde de dikkate kıymet bir azalma yaşandığını anlatım eden Bakan Uraloğlu, “Tavşantepe ile Sabiha Gökçen Havalimanı içinde geçen 10 dakikalık yolculuk süresi, ulaşımın ne kadar süratli ve etkili olabileceğinin bir göstergesi. Ayrıca, Kadıköy’den Fevzi Çakmak (Hastane) istasyonuna olan 42 dakikalık süre ve Kadıköy’den Sabiha Gökçen Havalimanı’na olan 50 dakikalık yolculuk süreleri, İstanbul’un bu yeni ulaşım hattının ne kadar büyük bir kolaylık bulunduğunu gözler önüne seriyor. Proje kapsamında yapılan tünel kazıları ve betonarme imalatlarının kararında ortaya çıkan bu modern metro hattı, kent içi ulaşımının geleceğini şekillendirecek mühim bir adım” dedi.
Hattın 2 Ekim 2022 tarihinde hizmete alındığından bu yana aşağı yukarı olarak 9 milyon yolcuya hizmet verdiğini kaydeden Bakan Uraloğlu, “Hem mahalli hem de internasyonal yolculuk edenler için büyük bir kolaylık olan bu metro hattı, İstanbul’un hava ulaşım altyapısını daha da güçlendiriyor” diye konuştu.

Pendik Tavşantepe’den başlayıp Sabiha Gökçen’e kadar uzanan 7.4 km uzunluğundaki Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı hattı, 4 mühim istasyonu ile kent içi ulaşımın konforunu ve hızını üst seviyeye çıkarıyor. Fevzi Çakmak (Hastane), Yayalar, Kurtköy ve Sabiha Gökçen Havalimanı istasyonları, yolculara süratli ve güvenilir bir ulaşım imkanı sunuyor.

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort