Bakan Yerlikaya’dan terörle mücadele mesajı: Teröristlere dünyayı dar ediyoruz

Bakan Yerlikaya’nın açıklamaları şöyle; İlk ilkin Alim kardeşimizin yanına gitti. Kendini oldukça iyi hissediyor. Ona bir sürpriz hazırladıkYaralı polisimiz Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüştü. Erkan kardeşimizin yanına geçtik. Bugün ufak bir operasyon geçirdi, onun da oldukça etkin bulunduğunu öğrendik. Onun da morali oldukça iyi. Kahramanlarımızla gurur duyuyoruz. Bugün sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz ile beraber Kayseri’deydik. Mikail kardeşimizin cenazesindeydik. Acımız büyük başımız sağ olsun diyoruz.

“ONLARA DÜNYAYI DAR EDİYORUZ”

Alçak hain terör hiç bir vakit etkin olamayacak, son çırpınışları. Her noktada fakat her noktada onlara dünyayı dar ediyoruz, dar etmeye devam edeceğiz. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azimle savaşım edeceğiz. Ankara’mıza yeniden geçmiş olsun diyorum.

Süreç içinde arkadaşlarımız DNA testi kararında netleşen hain alçak teröristin kimliğini paylaştı. Netleşen her bilgiyi anında sizlerle paylaşacağız. Bu çalışmalar devam ediyor.

BİR TERÖRİSTİN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

İçişleri Bakanlığı, Ankara’daki saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden birinin PKK/KCK üyesi Kanivar Erdal kod isimli Hasan Oğuz bulunduğunu açıkladı. Diğer teröristin hüviyet tayin çalışmaları devam ediyor.  İçişleri Bakanlığı’ndan meydana getirilen izahat şöyle: 01.10.2023 tarihinde Bakanlığımıza yönelik (2) terörist tarafınca düzenlenen hain tecavüz girişimi, kahraman polislerimizin anında mukamele vermeleri neticesinde engellenmiş ve teröristler etkisiz hale getirilmişti. Yapılan araştırmalar ve DNA incelemesi sonucunda, teröristlerden birinin BTÖ (PKK/KCK) üyesi Kanivar Erdal kod isimli Hasan Oğuz olduğu saptama edilmiştir. Diğer teröristin hüviyet tayin çalışmaları devam etmektedir. Güvenlik birimlerimizce başlatılan tahkîkat devam etmektedir. Son terörist etkisiz hale getirilinceye dek terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort