Bakan Yumaklı, TEKNOFEST’te ödül alan gençlerle buluştu

Bakanlıktan meydana getirilen açıklamaya göre, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TEKNOFEST Ankara 2023 yarışmasında ziraat teknolojileri alanında ödül kazanan gençleri kabul etti. Tarımsal üretimde ergenler ve kadınların daha fazla yer almaları amacıyla yoğun çabalama yürüttüklerini özetleyen Bakan Yumaklı, bu nedenden dolayı ziraat alanında proje üreten gençleri dinlemek istediğini söyledi. Yumaklı, TEKNOFEST yarışmasına katıldıkları projelerle alakalı gençlerden malumat alarak, “Tarımda teknolojinin daha fazla kullanımına yönelik bir tempo var. Artık birtakım şeylerin insan kuvvetiyle yapılamayacağını biliyoruz” dedi.

TEKNOFEST yarışmasında etkin bulunan projelerin neredeyse bütününün daha bereketli ve süratli üretim yapmak, elde edilmiş verileri çözümleme etmek ve kayıpları azaltmak üstüne bulunduğunu belirten Bakan Yumaklı, çiftçilikle uğraşan Tarım Orman Gençlik Konseyi üyeleri ve teknolojiyi üreten TEKNOFEST gençlerini bir araya getirme arzusunda olduklarını söyledi.

Bakan Yumaklı, tarımda teknoloji kullanımıyla alakalı proje üreten gençlerin, bakanlığa bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’nün (TAGEM) yanı sıra IPARD ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme projeleri konusu ile alakalı da çabalama yürütebileceğini belirterek, “Gençlerin ve kadınların tarımsal üretimde daha fazla laf sahibi olmasını istiyoruz fakat onlar işin daha fazla teknoloji kısmında yer alıyor. İkisi birden olsa oldukça daha iyi olur” ifadelerini kullandı. (DHA)

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort