BALIKESİR’İN HER NOKTASINDA EĞİTİM YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR

Milli Eğitim Bakanlığının eğitime sunmuş olduğu geniş imkânlar doğrultusunda bina güçlendirmesi sonucu verilen ve inşaatı tamamlanan okullar ile Eğitim Kenti Balıkesirimizin eğitim alt yapısı güçlenerek geleceğin temelleri sağlam atılıyor. Okulların dört duvarla çevrili binalardan ibaret olmayıp evlatlarımızın hayalleri, umutları ve geleceklerinin yeşerdiği, ruhsal ve toplumsal ihtiyaçlarının karşılandığı öğrenme ortamları olduğu düşüncesiyle ilimizde tekrar yapımına karar verilen ve yıkımı yapılarak inşaatı süren okul, imalathane ve barıncak binalarında gelişmeler hızla devam ediyor.

Bu kapsamda ilimiz genelinde 80 okul ve 1 tatbik otelinin yapımı sonuçlanmış bulunuyor. Öğrenciler yeni oluşturulan 1490 derslikte eğitim tedris faaliyetlerini sıhhatli bir halde sürdürüyor. 1300 döşek kapasiteli 7 tane pansiyon, 4 atölye, 7 spor salonu da Balıkesir eğitim ailesine kazandırıldı.

2022-2023 eğitim tedris senesinde yapımı tamamlanan Altıeylül Fen Lisesi, Altıeylül Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu, Edremit Şehit Mustafa Serin Fen Lisesi ve Pansiyonu, Gömeç Şehit Mustafa Güvenç Aldemir Ortaokulu, Bandırma Özel Eğitim Anaokulu ve Burhaniye Özel Eğitim Anaokulu ile öğrencilerin kalifiye eğitim tedris ortamlarında gelecek inşalarının sağlam atılacağı eğitim yuvaları oluşturuldu. İlimizde zelzele güvenliği açısından bina güçlendirmesi sonucu verilen 61 okul ve 1098 sınıf güçlendirme çalışmaları tamamlanarak sağlam ve modern binalar oluşturuldu.

Eğitim için meydana getirilen her yatırımın geleceğe dair en kıymetli kazanım olduğu inancıyla şu anda Balıkesir genelinde 65 okul binası, 828 derslik, 2 pansiyon, 4 atölye, 2 spor salonu ve 1 tatbik otelinin de yapımı devam ediyor.
Konuyla alakalı değerlendirmede bulunan Vali Hasan ŞILDAK, Balıkesir’de eğitim yatırımlarının son iki yılda doruk noktaya ulaştığını, Milli Eğitim Bakanlığı tarafınca sağlanan ödeneklerle okul ve sınıf yapımı konusu ile alakalı adeta bir seferberlik yaşandığını anlatım etti. Bu çalışmalar kapsamında bir yandan İlin okul açığı kapatılırken bir yandan da zelzele güvenliği kafi olmayan okul binalarının yenilendiğini söyledi. Vali ŞILDAK “Milletvekillerimizin de
desteğiyle son iki sene içinde üstün dereceli düzeyde eğitim yatırımı aldık. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü koordinasyonumuz altında sağlanan ödenekleri en doğru ve süratli şekilde kullanarak İlimize oldukça kıymetli eğitim yatırımları kazandırıyoruz. Okullar, pansiyonlar, spor salonları, atölyeler her biri mühim gereksinimleri karşılıyor. Burada vurgulanması gereken, okul binalarımızın deprem
güvenliği yönünden sağlam hale getirilmesi, yıkılıp tekrar yapılarak ya da güçlendirilerek binalardaki riskin ortadan kaldırılmış olmasıdır. Şu anda da birden fazla okul inşaatımız devam ediyor. Yapımı süren 65 okulumuz var. Milli Eğitim Müdürlüklerimize, Kaymakamlıklarımıza, ihale, imal ve kontrollük süreçlerini gerçekleştiren kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Bu kuvvetli desteklerle Balıkesir eğitim altyapısı mühim seviyede eksikliklerini tamamlıyor.” dedi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort