Bamya çorbası nasıl yapılır? – Elips Haber
Bamya çorbası için lüzumlu malzemeler
- 200 gr ufak boy bamya
- 1 tane kuru soğan
- 15 gr tuz
- 75 gr tereyağ
- 1-1.5 litre su
Meynesi için:
- 20 gr un
- 50 gr yoğurt
- 1 tane yumurta
Üzeri için:
- 30 gr tereyağ
- 1/4 demet maydanoz yaprakları
- 15 gr kırmızı toz biber
Bamya çorbası iyi mi yapılır?
Haşim Bakar kimdir?
- Bamyaların saplarını koni biçiminde ayıklayıp bolca suda bekletin.
-
Bir çorba tenceresinde tereyağını eritin. Küçük küpler durumunda doğranmış soğanı tereyağında kavurmaya başlayın. Soğanlar hafifçe kavrulunca üstüne bamyaları ekleyin.
-
Kavrulan bamyaların üstüne su ve tuz ilave edip kaynamaya bırakın.
-
Meyanesi için ayrı bir kapta yoğurt, un ve yumurtayı çırpın. Kaynayan çorbanın suyundan 1 kepçe kadar alarak yoğurtlu karışımı ılık hale getirin ve bu karışımı çorba ile birleştirin. Kıvam alana kadar karışmasını sağlayarak çorbanızı pişirin.
-
Üzeri için ufak bir tencerede tereyağı ve kırmızı toz biberi aşağı yukarı 1 dakika kavurun. Üzerine ince doğranmış maydanoz yaprakları ekleyin.
-
Hazır olan bamya çorbasını servis tabağına aldıktan sonrasında üstüne bu sosu gezdirip sıcak olarak servis edin.
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.