Banu Alkan öldü mü? Banu Alkan kaç yaşında, nereli?

Banu Alkan, Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden biri olarak hafızalarda yer edinmiştir. Peki, Banu Alkan kimdir? Hayatı, kariyeri ve hususi yaşamıyla alakalı merak edilenleri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Banu Alkan kimdir?

Banu Alkan, 1958 Yugoslavya doğumlu Türk sinema sanatçısı ve şarkıcıdır. Türk sinemasının “Afrodit”i olarak tanınan Banu Alkan, uzun bir kariyere haizdir ve çoğu filmimizde rol almıştır.

Banu Alkan, 1 Temmuz 1958 tarihinde (o vakit Yugoslavya) Hırvatistan’ın Dubrovnik kentinde doğdu. Marangoz bir babanın beşinci evladı olarak dünyaya gelen Banu Alkan, aslolan adıyla “Remka” olarak bilinir. Ailesiyle beraber 1966 senesinde Balıkesir ilinin Edremit ilçesine göç etti. Sanatçı, Türk sinemasına adım attığında “Banu Alkan” ismini kullanmaya başladı ve bu isimle hafızalarda kalmıştır.

Banu Alkan’ın eşi kimdir?

Banu Alkan, iş insanı Kemal Yıldız ile evlenmiştir.


Şerif Sezer kimdir?

Banu Alkan’ın kariyeri

Banu Alkan, 17 yaşlarındayken iş insanı Vehbi Koç’un akrabası Gürbüz Hanif ile ilişki yaşamaya başladı. Bu ilişki, dikkat çeken bir halde basında yer alsa da, Hanif’in evli ve çocuklu olması sebebiyle tartışmalara niçin oldu. Banu Alkan, sinema kariyerine 1975 senesinde “Dayı” filmiyle başladı ve sonrasında çoğu etkin filmimizde rol aldı. 1989 senesinde çekmiş olduğu son filminden sonra uzun bir müddet sinema dünyasından uzak kaldı.

Genç kızlığı Kartal’da geçen Banu Alkan, Kartal Maltepe Lisesi’nde eğitim görmüştür. 18 yaşlarındayken 1976 senesinde Ses Dergisi’nin düzenlemiş olduğu bir yarışmaya katılarak meşhur olma yolundaki ilk adımını atmıştır. Bu yarışmada birinci olan isim ise Oya Aydoğan olmuştur. 18 yaşlarında iken LCC Mankenlik Okulu’na kaydolmuş, daha sonra Vakko’nun mankenlik okuluna geçiş yapmıştır. Bu okullardan mezun olarak diplomalı bir fotomodel olmuştur. Bu yıllarda bir sabun reklamında oynadıktan sonra Memduh Ün’ün dikkatini çekmiş ve kendisiyle kontrat imzalamıştır. Banu Alkan, o dönemlerde hayatın bilincinde bulunduğunu ve yılların ondan fikirsel anlamda bir şey götürmediğini anlatım etmiştir.

Sanatçı, 17 yaşlarındayken evlenmiş ve varlıklı bir işadamı olan Gürbüz Hanif’le ilişki yaşamıştır. Bu ilişki aşağı yukarı 20 sene sürmüş, fakat Hanif’e kanser teşhisi konulmasının sonrasında kısa bir müddet sonra Hanif hayatını kaybetmiştir. Banu Alkan, bu 20 sene süresince olabildiğince huzurlu bir yaşam sürmüştür.

1998 senesinde “Neremi” isimli bir albüm çıkartarak müzik dünyasına adım atan Banu Alkan, sesi ve yorumuyla da dikkat çekti. O dönemde iş insanı Murat Taşdemir ile ilişkisi gündemi meşgul etti. Ayrıca, 2001 senesinde “Tuzu Kurular” ve 2005 senesinde “Kızma Birader” isimli tv dizilerinde etkin performans sergiledi.

Banu Alkan’ın hususi hayatı

Banu Alkan, hususi hayatıyla da sıkça gündeme gelmiştir. Henüz resmi bir evlilik yapmayan ve çocuk sahibi olmayan sanatçı, en son iş insanı Kemal Yıldız ile ilişkisiyle adından laf ettiriyor. Kemal Yıldız, Hollanda’da yaşayan 44 yaşındaki bir iş insanıdır ve Banu Alkan ile aralarında 20 yaşlık bir yaş farkı bulunmaktadır. Çift, 2022 yılının eylül ayının ikinci haftasında Fransa Konsolosluğu’nda nikah kıyarak resmi olarak birbirlerine “evet” dediler.

Banu Alkan’ın torunu olarak malum Nataly, Berlin’de ikiz oğlan evlatları dünyaya getirdi. Bu ikizler, Banu Alkan için büyük bir saadet deposu oldu ve aileye torun luğu yaşattı.

Banu Alkan’ın ölümü

Banu Alkan’ın ölümüne dair rastgele bir malumat bulunmamaktadır. Banu Alkan hala aramızda hayatını sürdürmektedir.

Banu Alkan, Türk sinemasının efsaneleşmiş isimlerinden biri olarak unutulmaz eserlere imza atmış ve hususi hayatıyla da gündemden düşmemiştir. Kendisine sıhhatli ve sevinçli bir yaşam dileriz.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort