Başhemşire nasıl olunur? Başhemşire olma şartları neler?

Meslek seçimlerinde maksimum dört gözle beklenen mesleklerden bir tanesi de Başhemşire. Üniversite için tercih meydana getirecek adaylar Başhemşire mesleğine dair çoğu ayrıntıyı merak ediyor. Peki, Başhemşire iyi mi olunur? Başhemşire olma şartları neler?

Başhemşireler hastaneler, sıhhat ocakları ve tıp merkezleri olmak suretiyle muhtelif kurumlarda çalışırlar.

Başhemşire sıhhat kuruluşlarında hemşireleri yöneten kişilerdir. Başhemşireler bu pozisyonda etkin bir halde ilerlemek için meslekte ciddi repertuvar alırlar.

BAŞHEMŞİRE OLMA ŞARTLARI NELER?

Başhemşire olabilmek için bazı şartları yerine getirmek gerekir. Kamuda ve hususi sektörde değişik şartlar vardır.

Kamu ya da hususi sektörde başhemşire olabilmek için yöneticilik vasıflarına haiz olmak gerekir. Kamuda, atama usulüyle yetkili olan sıhhat müdürlüğü tarafınca gerçekleşir. Devletin sıhhat kurumlarında başhemşire olmak için temel şart hemşirelik, ebelik ve diyetisyenlik gibi lisans sıhhat bölümünden mezun olmak gerekir. Alan farkı olmadan lisans mezunu olan hemşireler, kamuda başhemşire şansı yakalayabilir.

Kurumda lisans mezunu hemşire yoksa başhemşireye gereksinim var ise lise mezunu hemşire de başhemşire olarak atanabilir.

Üniversite hastanelerinde başhemşire pozisyonunda olmak isteyenler minimum yüksek lisans mezunu olmalıdır.

Özel sektörde başhemşire olmak için liselerin hemşirelik bölümünden başarıyla mezun olmak yeterlidir. Özel sıhhat kurumları başhemşire adaylarında, tecrübeli olma şartı da arar. Bu tecrübe genelde 5 sene olacak şekilde belirtilir. Başhemşirelik idare edici pozisyonu olmasından bu rolü meydana getirecek kişinin tecrübeli olması gerekir.

Devlet ve hususi kurumlar, başhemşire olmak için çoğu gerekliliği yerine getirmesini isteyebilir.

Başhemşire olmak isteyenler kurumlar tarafınca yayınlanmış başhemşire görevlendirme ilanlarına göz atabilirler.

BAŞHEMŞİRE NASIL OLUNUR?

Başhemşire olmak için 4 senelik sıhhat bölümlerinden mezun olmak gerekir. Ekstrem durumlarda liseden mezun hemşireler bu göreve getirilebilir.

Başhemşireler yöneticilik ve liderlik özellikleriyle ön plana çıkmalıdır. İnsanlarla iyi anlaşan ve iletişim gücü güçlü olan kişiler bu rolü yerine getirebilir.

Başhemşireler ekibinde çalışan ebe, hemşire ve öteki personellerin kendilerini geliştirebilmelerini sağlamalıdır. Hastaların tedavi ve bakım işlerinin derli toplu bir halde yerine getirilip getirilmediği konusu ile ilgili devamlı denetim etmelidir. Kendine bağlı kadrosu koordine etmeyi başarmalıdır. Bu kriterleri elde eden kişiler başhemşire olabilirler.

Başhemşire olmak isteyen kişiler belirtilen eğitim şartlarını başarıyla tamamlamalıdır. Lisans mezunu olmak oldukça önemlidir. Fakat ancak hemşirelik kısmı mezunu olması gerekmez. Sağlık alanlarında 4 senelik fakülteden mezun olan kişiler başhemşire olabilir.

Başhemşireler konsey, komite ve idare heyeti toplantılarında bir üye olarak katılmalıdır. Görevleri ancak mesai saatleri içinde geçerli değildir, mesai saatleri haricinde da çalışırlar. Resmi dinlence zamanlarında görevlerini yürütürler.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort