Başkan Mansur yavaş duyurdu! ABB’den Etimesgut’a 2 önemli tesis daha

Yapracık’ta başlanan 7 bin metrekarelik aile hayat merkezi ve aşağı yukarı 4 bin metrekarelik sosyal hayat merkezinin inşaat çalışmalarının sene sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin gereksinimlerini önceleyen projelere imza atmayı sürdürüyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri; Etimesgut ilçesi Yapracık Mahallesi’nde yapımına başlanan aile hayat merkezi ile toplumsal hayat merkezinin imal çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Her iki tesisin de inşaat çalışmalarının yılsonunda tamamlanması planlanıyor.

MANSUR YAVAŞ DUYURDU

Projelerin son durumunu toplumsal medyadan yapmış olduğu paylaşımla duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Etimesgut ilçesi Yapracık Mahallesi sakinlerine anket yaparak gereksinimleri doğrultusunda yapımına başladığımız: Aile Yaşam Merkezi ve Sosyal Yaşam Merkezini yılsonuna kadar hemşehrilerimizin hizmetine açmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

abb-3.jpg

ETİMESGUT AYM’DE İNŞAAT YÜZDE 40 SEVİYESİNE ULAŞTI

ABB Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin, Yapracık Mahallesi’nde çalışmalarını sürdüğü Etimesgut Aile Yaşam Merkezi’nin (AYM) inşaatı yüzde 40 seviyesine ulaştı.

7 bin metrekarelik alan üstüne inşa edilen ve tamamlanmasının sonrasında Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı içeriğinde hizmet verecek olan merkezde; yetişkin ve çocuk havuzları, buğu odası, sauna, revirin yanı sıra yoga ve fitness eğitim birimleri ile kütüphane, müzik atölyesi, folklor eğitim sınıfı, görsel ve el işi atölyeleri, resim atölyesi, heykel atölyesi bulunacak. Ayrıca merkezde; bireysel ve engelli çabalama odaları, yabancı dil sınıfları, işaret dili birimi, bilgisayar odaları, çocuk oyun alanı, halkla ilişkiler, psikolog odası ile aleni ve kapalı otopark yer alacak.

abb-2.jpg

SOSYAL YAŞAM MERKEZİNDE DE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Yapracık’a bir de toplumsal hayat merkezi kazandırmak için kolları sıvayan Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, yıl sonuna kadar çalışmaları tamamlamayı hedefliyor.

Yaklaşık 4 bin metrekarelik arsa üstüne inşa edilen toplumsal hayat merkezi, bolca yeşilin olduğu bir toplumsal alana haiz olacak. 36 araçlık aleni ve kapalı otoparkın olacağı merkez; 210 benlik bir konuşma salonu, sergi salonu, amfi tiyatro, 100 benlik kütüphane, şahsi gelişim kursları imalathane ve etüt sınıfları ile bölge halkına hizmet verecek.

abb-1.jpg

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort