Batı Şeria’daki alçak baskına İsrailli milletvekili de katıldı: Bir Filistinli genç öldürüldü

Yahudi yerleşimciler, akşam saatlerinde İsrail ordusu denetiminde Huvvara beldesine baskın düzenledi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülere, yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin çevredeki araçlara ve dükkanlara zarar verdiği yansıdı. Bazı yerleşimcilerin otomobillerinden nişan alıp dürbünlü otomatik tüfeklerle ateş etmiş olduğu görüldü. Filistinliler, baskına taş ve havai fişek atarak karşı koymaya çalıştı.

İsrail ordu sözcülüğünden meydana getirilen açıklamaya göre, Yahudi yerleşimcilerin Huvvara beldesine gelmesiyle Filistinlilerle karşılıklı taşların atılmış olduğu vakalar çıktı. İsrail askerleri vakaları dağıtmak için güç kullandı. İsrail ordusu aracına bir beton blok atan şahsa ateş açıldı ve isabet etti.

Filistin Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre ise Yahudi yerleşimcilerin açmış olduğu ateş kararı 19 yaşındaki Filistinli Muhammed Lebin Damidi kalbinden vurularak öldürüldü.

Filistin Kızılayı da İsrail ordusu ve yerleşimcilerin baskını esnasında Huvvara’da çıkan vakalarda göz yaşartıcı gazdan etkilenen ve aralarında 4 çocuğun da bulunmuş olduğu 60 Filistinliye müdahale ettiğini açıkladı.

Aşırı sağcı mebus belde ortasında çadır kurdu

Cami yakma suçlamasıyla yargılandığı dönemde Batı Şeria’ya giriş yasağı konulmuş olan İsrailli aşırı sağcı mebus Zvi Sukkot da Yahudi yerleşimcilere katıldı.

Sukkot, X toplumsal medya hesabında, Yahudilerin Sukot (Çardaklar) Bayramı için Huvvara beldesinin ana caddesinde kurduğu çadırın önünden fotoğrafını paylaşarak, Yahudileri Tevrat okumaya çağırdı.

İsrail ordu radyosu da toplumsal medya hesabından, mebus Sukkot ve onlarca Yahudi yerleşimcinin Filistin beldesinin ortasında hoparlörlerle İbranice ilahiler okumuş olduğu görüntüleri yayınladı

Daha sonrasında Sukkot, İsrail ordusunun isteği doğrultusunda etkinliği sonlandırdıklarını duyurdu.

İsrail ordusu, emniyet durumu kapsamında Huvvara’daki dükkanların kapalı tutulacağını bildirdi.

24 saatte 4 Filistinli öldürüldü

İsrail ordusu, akşam saatlerinde Huvvara beldesinde 2 Yahudi yerleşimcinin bulunmuş olduğu araca ateş açmış olduğu gerekçesiyle bir Filistinliyi öldürmüştü. Filistinlinin ateş açmış olduğu araçta vurulan olmadı.

İsrail ordusunun, Tulkerim Mülteci Kampı’na düzenlemiş olduğu baskında çıkan silahlı çatışmada da 2 Filistinli öldürülmüştü. İsrail askerlerinin yakınında el yapımı patlayıcının infilak etmesi kararı ikisi ağır 5 İsrail askeri yaralanmıştı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort