Bekçi nasıl olunur? Bekçi olma şartları neler?

Bekçi olmak isteyen adalar e-Devlet ya da Emniyet Genel Müdürlüğü sitesi üstünden bekçi olabilmek için müracaat yapabilirler. Bekçi olabilmek için kişilerin bekçilik şartlarına uymaları gerekmektedir. Peki, Peki, Bekçi iyi mi olunur? Bekçi olma şartları neler?

Bekçi olmak için istenen şartlar vardır. Bekçi olmak için İçişleri Bakanlığı tarafınca duyurulan bekçi alımı duyurusunu beklemek gerekir. Bekçi alım ilanı resmi gazetede yayınlanması sonra adaylar e-Devlet ya da Emniyet Genel Müdürlüğü sitesi üstünden müracaat yapabilirler.

Bekçilik ilanına başvuran kişiler, üç aşamalı imtihan sürecinin içerisine girerler. İlk girdikleri yazılı sınavdan etkin olmaları durumunda ikinci kademe olan fiziki yeterlilik testine girerler. Sosyal becerilerin ön planda olduğu bu sınavdan da etkin olan bekçi adaylarını son olarak sözlü imtihan bekler. Bu sınavdan da etkin olan adaylar aldıkları puanlar ile bekçi görevine başlayabilirler.

BEKÇİ OLMA ŞARTLARI NELER?

Bekçilik ilanına başvuracak olan kişiler muayyen şartlara uymaları gerekir. Bekçi olma şartları aşağıdaki gibidir:

– Bekçi olmak isteyen hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalıdır.

– Lise ya da muadili bir okuldan mezun olmak.

– Başvurunun yapıldığı günden itibaren 18 yaşını doldurmak.

– Askerlik hizmetini tamamlamak ya da erteleme ettirmek

– Bir siyasal parti ya da siyasal partinin yan kuruluşlarına üye olmamak.

– Sağlık nedeni haricinde polislik mesleğinden men edilmemiş olmak.

– Başvuru meydana getirilen ilin sınırları içinde bir sene ya da daha çok süreden itibaren ikamet ediyor olmak. – Her türlü amme hakkından yoksun olmamak.

– Güvenlik soruşturmasının müspet sonuçlanması.

– Terör örgütleri hakkında vakalara karışmamış olmak.

– Yüz kızartıcı vakalara dahil olmamak.

– Silah taşımak ve silahlı vazife yapma konusu ile alakalı bir engele haiz olmamak.

Şartlara uyan ve üç sınavdan etkin olan kişiler bekçi olmaya hak kazanırlar. Ardından Polis Akademisi tarafınca eğitime alınırlar. Bu eğitim sırasında kuramsal ve kolay dersler alırlar. 3 aylık eğitim kararında belirlenen vazife yerlerinde işe başlayabilirler.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort