Besim Tibuk kimdir? – Elips Haber

Besim Tübik kimdir? Besim Tibuk nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının yanıtı merak ediliyor. Besim Tibuk’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Besim Tibuk kimdir? Besim Tibuk kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Besim Tibuk’ın biyografisini haberimizde derledik…

Besim Tibuk kimdir?

Besim Tibuk (d. 14 Nisan 1945, Fındıklı), Türk turizmci, iş insanı ve eski siyasetçi. Net Holding Yönetim Kurulu başkanı ve Liberal Demokrat Partinin (LDP) kurucusu ve eski genel başkanıdır.

Hayatı

1945 yılında Rize’nin Fındıklı ilçesine bağlı Arılı köyünde Laz kökenli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. İlköğrenimini Murgul’da, ortaöğrenimini Kars, Artvin ve İzmit’te tamamladı. 1962-1963 AFS bursu ile ABD’ye gitti. Liseyi ABD’de bitirdi. 1968’de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Diplomasi ve Dış Münasebetler Bölümünü (günümüzdeki adıyla Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü) bitirdi. 1964-1967 yılları arasında Devlet İstatistik Enstitüsünde çalıştı. 1971-1972’de İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü’nde işletmecilik uzmanlık programında yüksek lisans yaptı.

İş hayatı

Besim Tibuk, 1964 senesinde tercüman rehber olarak gezim sektörüne girdi. Sonra yolculuk acenteleri müdürlüklerinde bulundu. 1974’te tercüman rehberleri örgütleyerek Net Holding’in nüvesi olan Net Turizm’i kurdu. Net Grubu’nu büyüterek kısa zamanda gezim sektörünün en büyük kuruluşlarından biri hâline getirdi. Ticarette ara verdiği çalışmalarına devam etmek suretiyle Net Holding’i kurdu.

Siyasi hayatı

Siyasetle etken olarak ilgilenmeye başlayan Tibuk, ilk ilkin demokratik kültüre hizmet etmek amacıyla DEM yayınevini kurdu. Demokrat Parti’nin (DP) yeniden kuruluşunda vazife aldı ve bir müddet İstanbul il başkanlığı yaptı. 26 Temmuz 1994’te dostlarıyla bu partiden ayrılarak Liberal Demokrat Parti’yi (LDP) kurdu. Tibuk, 1999 ve 2002 seçimlerinde LDP’nin düşük oy alması nedeniyle 25 Kasım 2002’de genel başkanlıktan çekilme ederek etken siyaseti bıraktı. Makamını vekâleten Nizam Kağıtçıbaşı’na devretti.

2014 cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Liberal Demokrat Parti tarafınca çatı aday olarak önerildi fakat aday gösterilmek için ihtiyaç duyulan 20 mebus desteğini alamadı.


Kerimcan Durmaz kimdir?

Yakın hayatı

Besim Tibuk, günümüzde Kuzey Kıbrıs’ta yaşamakta olup YouTube’da Kanal Serbesti isimli kanalda Türkiye’de yeni gelişen kuşakların sorularını cevaplayıp tecrübelerini ve görüşlerini paylaşmaktadır.

Gazeteci Tolga Şardan’ın aktardığına göre,  Suç örgütü oluşturmak iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan, meşhur iş insanı Besim Tibuk’u ölümle tehdit etti.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort