Bilal Erdoğan: Maalesef İstanbul iyi yönetilmedi

AK Parti teşkilatlarının muhtelif kademelerinde daha ilkin vazife almış fakat şuan da etken olarak bir rolü olmayan gönüllülerden oluşan ‘Nöbetçiler’ topluluğu, Bahçelievler’de İstanbul Buluşmaları’nın ilkini gerçekleştirdi. Söyleşiye Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan katıldı. Programa İstanbul Milletvekili Büşra Peker, Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, ‘Nöbetçiler’ topluluğu Başkanı Av. Taha Ayhan, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Ak Parti İlçe Başkanları ve birden fazla gönüllü katıldı.

“YEREL SEÇİMLERDE DAHİ HALA 15 TEMMUZ ÇİZGİLERİNDE BİR KAMPLAŞMAYI GÖRÜYORUZ”

Bilal Erdoğan “Nöbet kelimesi geçince, içerisinde nöbetçi olduğu iddiası olunca, işin içerisinde 15 Temmuz ruhunu kesinlikle hatırlamamız lazım. Bakın hani şimdi 14 Mayıs, 28 Mayıs Cumhurbaşkanımızı gene bu ülkenin lideri olarak seçtik. Allah’ın izniyle 5 sene daha vazife verdik. Şimdi önümüzde bir mahalli seçim var. Ama bu 15 Temmuz meselesi Türkiye’de siyasal tercihlerde maalesef, maalesef diyorum. Keşke 15 Temmuz meselesinde Türkiye’de böyle bir kutuplaşma, onun çevresinde olmasaydı. Keşke 15 Temmuz meselesinde milletçe herkes aynı safta yer alsaydık. Çünkü bu bizim açımızdan bir varoluş meselesiydi. Ama bakın daha yeni Antalya’da olan meseleyi görüyorsunuz. Yani maalesef bir yanda 15 Temmuz darbesi etkin olsaydı isteyenler var. Bir tarafta da o darbenin karşısında ulus cephesinde yer alanlar var. Ve hala bu cephe olduğu yerde duruyor maalesef. Gönül isterdi ki, derhal 15 Temmuz’un peşinde karşıcılık durması gerektiği yerde dursun ve Türkiye’de siyasal tablo 15 Temmuz şartlarında oluşmasın. Ama hala 15 Temmuz çizgilerinde bir kamplaşmayı görüyoruz. Onun için nöbette olunması önemli. Onun için teyakkuzda olmak zorundayız. Onun için bu vatanı, bu vatanın düşmanlarıyla işbirliği içerisinde olanlara bırakmama kararlılığını 15 Temmuz günü akşamı olduğu gibi aynen güvenliğini sağlamak zorundayız” dedi.

“MAALESEF İSTANBUL İYİ YÖNETİLMEDİ”

Bilal Erdoğan, “Türkiye’de adeta bir hak ile batıl mücadelesini çağrıştıran bu kamplaşma, bu yolla sürdüğü müddetçe nöbetteyiz, nöbette olmaya Allah’ın izniyle devam edeceğiz. Hakikaten bu 5 yıla da yaklaştık, 4 buçuk yıl. Bu 4 buçuk sene maalesef İstanbul iyi yönetilmedi. İyi yönetemediklerini biliyorlardı ki, çoğu mevzularda dediler ki ‘Ankara bizlere köstek oluyor. İktidar bizlere mani olduğundan yapamıyoruz. Yoksa neler yaparız?’ Bunu niye kullandılar? Sözüm ona Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaklardı ya, 8-9 şahıs birden Beştepe’de vazife alacaklardı. Sözüm ona senaryo oydu, argümanları da bu. ‘Ankara bizlere mani olduğundan yapamıyor. Hele iktidarı bizlere verin o vakit görün’ Şimdi sana ulus gene vermedi iktidarı. O vakit şunu deyin, diyebilirseniz. ‘Ya iktidar bizde değil, biz laflarımızı gene yerine getiremeyeceğiz.’ Bunu deyin o zaman. Öyle değil mi? Dolayısıyla şayet Ankara size mani oluyorduysa niye geliyorsunuz bu göreve talip oluyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

“İSTANBUL’U SEVEN ADAM BÖYLE GÖZÜ DIŞARILARDA OLMAZ”

Erdoğan, “Cumhurbaşkanımız 1994 senesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu zaman, Ankara harbiden ona köstek olduğu halde bunu bahane yapmadı. Ne yaptı? Her gün hizmetle uğraştı. Her gün vatandaşının yanısıra yer aldı. Çöpten, çamurdan, çukurdan, İstanbul’u kurtardı. Şimdi 30 sene öncesine göre bir ihtimal 30 kat varlıklı bir İstanbul, 30 kat varlıklı bir ülkede yaşıyoruz. Bu kadar borç harç yok, iktisat bu kadar güçlü, İstanbul’un çoğu temel problemi halledilmiş fakat beyefendi hala laflarını yerine getiremiyor. Birçok bahanenin arkasında saklanıyor. ‘Tatil bana yakışıyor. Uyumak bana yakışıyor’ diyor. Ne vakit bir başı sıkışsa, işte Bodrum’dan çıkıyor, bilmiyorum nereden çıkıyor. Böyle İstanbul yönetilmez. İstanbul’a sevdası olan, İstanbul’u seven erkek böyle gözü dışarılarda olmaz. Onun için her zaman, İstanbul’a kim belediye başkanı olursa onu biz 94 senesinde İstanbul’a belediye başkanı olan Tayyip Erdoğan’la kıyaslayacağız. Çıtayı oraya koyacağız. ‘Verdiğin lafları tutuyor musun? İstanbul’la yatıp İstanbul’la kalkıyor musun?’ diye soracağız. Dolayısıyla bu erkek bu işi yapmadı. Bu erkek yan gelip yattı. Bu erkek gözünü Ankara’ya dikti. Bu erkek CHP’nin başına mı geçecek? Cumhurbaşkanı mı olacak? Bunları beklemekten ömrümüz geçecek. Bari İstanbul’u kurtaralım” diye konuştu.(DHA)

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort