Bir Apple cihazı daha klasik ürünler listesine alınıyor

Amerikalı teknoloji devi Apple, uzun süredir uygulamada olduğu klasik mamüller sıralaması politikası ile hangi ürünlere ne kadar süre daha tamir / servis desteği sunacağını net bir halde gösteriyor. Aslında Apple markalı mamüllerin hangisinin bu listeye gireceğini idrak etmek da asla zor değil.

Apple, satış ve dağıtımı 5 yıldan uzun fakat 7 yıldan kısa bir müddet ilkin sonlanmış olan ürünleri Apple Klasik ürünleri listesine alıyor ve bunlara bir müddet daha belli şartlar altında servis hizmeti sunmaya devam ediyor. Öte taraftan süre 7 yılı aştığı vakit ürün bu listeden çıkarılarak satıştan kaldırılmış cihazlar listesine ekleniyor ve artık Apple bu ürünlere rastgele bir servis hizmeti sağlamıyor.

Bir Apple aleti daha klasik mamüller listesine alınıyor

İşte 2016 yılında satış ve dağıtımına son verilen Touch Bar’a haiz ilk MacBook Pro’da bu sene sonunda 5 yıldan uzun süredir satışta olmaması sebebiyle klasik mamüller içinde listelenmeye başlayacak. Yani bunun anlamı, ürün bu listeye girdikten sonrasında fakat alakalı serviste istek edilen yedek parçanın olması durumunda servis hakkı tanınacak.

Apple politikalarında rastgele bir değişim olmazsa, 2 sene sonrasında ise artık Touch Bar’a haiz ilk MacBook Pro modelleri asla bir şekilde Apple yetkili servislerinde tamir edilemeyecek.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort