Branş bazında sıralama nedir? ÖSYM KPSS branş bazında sıralama nasıl bakılır?

1999 senesinde Kamu Personeli Yasası’nda meydana getirilen düzenleme ile daha ilkin DMS ismi ile uygulanan sınav, bu tarihten itibaren KMS olarak isim ve mahiyet değiştirmiştir. Adaylar ise Branş bazında liste nedir? ÖSYM KPSS dal bazında liste iyi mi bakılır? sorularına cevap arıyor. İşte detaylar…

2021 Kamu Personel Seçme Sınavına (2021-KPSS Lisans) katılan adayların imtihan sonuçlarına göre dal bazında sıralamaları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtılmıştır. Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr web sitesinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile dal bazında sıralamalarını öğrenebileceklerdir.

Branş bazında liste işlemlerinin yerleştirme işlemlerine hiç bir tesiri bulunmamaktadır. Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren öbür adaylar içinde kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmet olup ayrıca rastgele bir amaçla kullanılmamalıdır. Adayların, yenilenen dal bazında sıralamaları bu hususlar kapsamında incelemeleri gerekmektedir.

Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır. Branş bazında liste işlemleri adayların (YÖKSİS sistemi üstünden çekilmiş olan) ÖSYM sistemi üstünde alakalı işlemlerin yapıldığı tarih itibariyle etken olarak bulunan eğitim detayları ve bu tarih itibari ile sistemde etken eğitimi gözükmeyen adayların ise, müracaat da belirttikleri eğitim detayları baz alınarak hazırlanmıştır.

KPSS-A, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik”te yapılmıştır.

A grubu kadrolar; hususi müsabaka sınavına doğal olarak kapılmak üzere ve belli bir yetişme programı sonrası ehliyet sınavına doğal olarak tutularak mesleğe alınan personel için ihdas edilmiş kadrolar olarak tanımlanmıştır (Örneğin, Müfettiş ve Uzman Yardımcısı, Stajyer Kontrolör, Kaymakam Adayı).

KPSS-B, Türkiye’de devlet kadrolarına personel almak amacıyla meydana getirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı kararına göre meydana getirilen bir atama ve kadro türüdür.

Kpss’de lise, önlisans ve lisans mezunları Kpss B sınavına katılırlar. Sınav 2 senede bir olur. Başvurular Nisan-Mayıs aylarında olur. Bu devlete düz memur alımı içindir.

Sınavda tarih, coğrafya, vatandaşlık ve Güncel Konulardan Genel kültür imtihanı ve matematik, Türkçe ve geometri mevzularından genel Yetenek Sınavı olur.

Lisans mezunlarında öğretmen adayları ve alan mezunları (kamu yönetimi, işletme, maliye..) için her yıl imtihan yapılır. Öğretmen adayları genel kültür, genel yetenek, eğitim bilimleri ve alan eğitimi sınavına girerler. Alan mezunları genel kültür, genel kabiliyet ve alan imtihanlarına girerler.

KPSS Ösym Gündem Eğitim Yaşam Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort