Bu sözler babasını çok kızdıracak… Konu: Aile

KADEM her iki yılda bir Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi düzenliyor. Bu sene 4-5 Kasım’da AKM’de yapılacak 5. zirvenin başlığı, ‘Kültürel Kodlar ve Kadın’. KADEM Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu ve Vakfın Mütevelli Heyeti Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar gazeteciler Dolmabahçe Resim Müzesi bahçesinde buluştu. Başörtüsü ve aile meselesinden İstanbul Sözleşmesi feshine kadar sorulara cevap verdiler.

BABASINI KIZDIRACAK

Yapılacak olan zirvenin ana temasını gazetecilere özetleyen Sümeyye Erdoğan şu ifadelerin kullandı:

“Bir tarafta geleneksel kodlar öbür yanda seküler zihniyet hanımı kendi tahakkümü dibine almaya çalışıyor. Bu karmaşada bilhassa muhafazakâr şehirli kadınların ciddi bir sıkışmışlık yaşadığını görüyoruz. Kimliğimizi illa bir şeyler ile etiketlemeye çalışmayın. Dindar, aileyi korumaya çalışan fakat bir taraftan da kamusal alanda var olmaya çalışan kadınlarız. Bunların hepsi bir arada olabilir. Bırakın hanımlar nerede olmak istiyorsa orada olsun, topluma yararı dokunsun. Bu sebeple de diyoruz ki: ‘Kadın hakları meselesi yalnızca kadınların değil bütün toplumun meselesidir.’ Annelik ve aile mevzusu mesela. ‘Neden hanım diyorsunuz da aile demiyorsunuz?’ eleştirileri geliyor. Gereksiz bir zorlama. Nihayetinde hanım için çalışıyor olmak aileyi önemsemediğiniz anlamına gelmez. Ayrıca hanım yalnızca aile içerisinde olduğu vakit mı kıymetli?”

ERDOĞAN’IN SÖZLERİ AKILLARA GELDİ

Sümeyye Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partiye katılmış olduğu sırada Mehmet Ali Çelebi’nin eşi için dediği lafları akıllara getirdi.

Erdoğan, Çelebi’ye rozet taktığı sırada “Çocuk var mı?” diye sormuş, Çelebi de “Bir adet var, (eşim) Doktora yapıyor, kariyer) şeklinde yanıtlamıştı. Erdoğan ise bu cevap üstüne “Olmaz, bu işin kariyeri çocuk doğurmak. Sayıları çoğaltmak lazım” demişti.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort