Bursa ilçeleri nelerdir? Bursa’nın kaç ilçesi vardır? Bursa’nın ilçe belediye başkanları kim?

Bursa ilçeleri nelerdir? Bursa’nın kaç ilçesi vardır? Bursa’nın ilçe belediye başkanları kim? Bursa, Türkiye’nin kaçıncı büyük şehri?  Bursa’da kaç ilçe vardır?  Bursa’nın merkez ilçeleri nelerdir? Bursa’nın ilçelerinin belediye başkanları kimlerdir?

Bursa (Yunanca: Προῦσα Prussa, Latince: Prusa), Türkiye’nin aynı isimli ilinin merkezi olan şehirdir.

Ekonomik açıdan Türkiye’nin en gelişmiş kentlerinden biri olan Bursa tabii ve tarihsel zenginlikleriyle de ehemmiyet taşır. Bursa’da maksimum Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş dönemine ait zamanı eserlerin bulunmasının nedeni ise, Bursa’nın Osmanlı Devletinin ilk başkenti olmasıdır. Bursa alışveriş merkezleri, parkları, müzeleri ve çarşısıyla bölgede öne çıkar. Ayrıca Bursa Marmara bölgesinin İstanbul’dan sonrasında gelen ikinci büyük şehridir. Türkiye’nin en mühim birkaç endüstri kentinden biridir. Şehir İstanbul’dan sonrasında en büyük ikinci ihracatı gerçekleştirmektedir. Şehrin futbol ekibi Bursaspor 2009-10 sezonunda Süper Lig şampiyonudur.

Bursa ilinde bulunan ilçeler şunlardır:

Merkez ilçeler:

Gürsu
Kestel
Nilüfer
Osmangazi
Yıldırım

Diğer ilçeler:

Büyükorhan
Gemlik
Harmancık
İnegöl
İznik
Karacabey
Keles
Mudanya
Mustafakemalpaşa
Orhaneli
Orhangazi
Yenişehir

2019 Yerel seçimleri kararı seçilerek göreve başlayan Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıklarının detayları aşağıdadır.


Nesrin Cavadzade kimdir?

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort