Bursluluk sınav sonuçları açıklandı mı? İOKBS Bursluluk sonucu bugün açıklanır mı?

Eğitim ve tedris yılının başlamasıyla beraber öğrencilerin dikkatini çeken konulardan bir tanesi de burs işlemleri oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafınca düzenlenen 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. derslik öğrencileri için Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı sonuçlarının ne vakit açıklanacağı konusu, bilhassa dört gözle beklenen bir mevzu haline geldi. Bu nedenle, Ortaöğretim bursluluk imtihan sonuçlarının açıklanma zamanı ve saati ile ilgili araştırmalar yapılmaktadır. Arama motorlarında ise Bursluluk imtihan neticeleri belirtildi mı? Bursluluk neticeleri bugün açıklanır mı? soruları araştırılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafınca uygulanmakta olan bursluluk ( İokbs ) sınavı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafınca paylaşılmakta olan takvime göre 22 Eylül’de “www.meb.gov.tr” web sitesinden duyuru edilecek. Buna göre İOKBS imtihanı neticeleri 22 Eylül’de adayların erişimine açılacak ve Milli Eğitim Bakanlığı resmi web sitesi üstünden adaylar neticelerini basit bir halde öğrenebilecek.

MEB İOKBS bursluluk imtihanı neticeleri Milli Eğitim Bakanlığı’nın kendi resmi sitesi üstünden 22 Eylül Cuma günü erişime açılacak. İOKBS bursluluk sınavına giren adaylar https://www.meb.gov.tr/ sitesinden burs sonuçlarına bakabilir.

İokbs bursunun ödemesi hesaplara aktarıldı mı, bunu denetlemek için e-Okul VBS platformunu kullanabilirsiniz. Burs ödemeleri, Vakıfbank ve PTT vasıtasıyla gerçekleştirilmektedir. E-Okul VBS’ye T.C. hüviyet numarası ve talebe numarasıyla giriş yapan adaylar, emniyet adımlarını geçtikten sonra doğru yanıtlarıyla doğum tarihi, doğum yılı, nüfusa kayıtlı olduğu il, ilçe, eğitim almış olduğu şube gibi soruları yanıtlayarak hesaplarına giriş yapabilirler.

Sonrasında sol taraftaki menü seçeneklerini kullanarak “Burs Ödeme Bilgileri” sekmesine giderek sorgulama prosedürünü gerçekleştirebilirler. Ayrıca PTT vasıtasıyla burs ödemesini alan öğrenciler, ad, soyad, e-posta ve telefon numarası bilgilerini kullanarak PTT canlı yardımcı hizmetini telefonlarından ya da bilgisayarlarından kullanarak burs ödemesinin yatıp yatmadığını sorgulayabilirler.

Milli Eğitim Bakanlı tarafınca meydana getirilen Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavına giren öğrencilerin, puanları en yüksek bir yerden en düşük puanlara kadar sıralanır. Daha sonra kimler burs alacaksa bunlar açıklanır. Devlet Parasız Yatılı Okulları (DPY) imtihanı olarakta bilinmektedir. Bu yeni düzenlemeyle beraber aylık burs miktarı 1.014,50 TL olarak belirlenmiştir.

İOKBS Gündem Eğitim Yaşam Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort