BÜYÜKŞEHİR AFETE HAZIRLIK İÇİN SEYYAR DUŞ-WC VE YEMEKHANE ALACAK

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin gündeminde zelzele vardı. Depremin ilk günden bu yana bölgede koordinasyon rolü yürüten Başkan Yücel Yılmaz, bölgedeki çalışmalar ile alakalı meclis üyelerini bilinçlendirerek edinmiş olduğu deneyimleri paylaştı. Başkan Yılmaz, afete hazırlıklı bir Balıkesir için ihtiyaç duyulan bütün çalışmaları başlattıklarını söyledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı 1. Birleşimi, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Depremin ilk gününden bu yana İçişleri Bakanlığı görevlendirmesiyle ilkin Osmaniye’de şu anda da Malatya’da koordinatörlük görevini yürüten Başkan Yücel Yılmaz; zelzele bölgesinde edinmiş olduğu deneyim, malumat ve tecrübelerini meclis üyelerine aktardı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin başta Balıkesir Valiliği olmak üzere; AFAD, Kızılay ve ilçe belediyeleri ile beraber bölgedeki çalışmaları ile alakalı malumat veren Başkan Yücel Yılmaz, bölge halkının Balıkesirlilere yardımlarından kaynaklı minnettar bulunduğunu laflarına ekledi.
AFETE HAZIR BİR
BALIKESİR OLUŞTURULUYOR
2020 senesinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerindeki binlerce insan gücünün, malzeme ve tesisatın aynı anda, bir merkezden yönetilebilmesine imkân veren ilaveten ildeki bütün kurumlarla koordineli çalışan Balıkesir Afet Koordinasyon Merkezi’ni (BAKOM) kurarak depreme hazırlıkta en mühim adımlardan birini attıklarını söyleyen Başkan Yücel Yılmaz, rastgele bir afetle yüz yüze kalındığında hazır bir kent kurmak için çalışmalarıbaşlattıklarını söyledi.
ESKİ BİNALARIN YENİLENMESİ İÇİN
PROJE HAZIRLANIYOR
Olası bir zelzele anında kullanılması için 30 dorse siparişi vereceklerini belirten Başkan Yılmaz, bunlardan 10’unu yemekhane, 10’unuduş ve WC kalan 10’unu fırına dönüştüreceklerini belirtti. Alınan bu dorseleri etkin olarak kullanacaklarını anlatım eden Başkan Yılmaz “Deprem gibi bir afet halinde hazır bekleyecekler. Her sene tatbikatlar yapacağız, zelzele olduğunda sahada kaç dakikada nereye ulaşabiliyoruz, malzemeler tam mı diye. Depreme hazırlıklı olmalıyız. Şehrimizin bütün belediyeleri bu hususta oldukça titiz davranıyor, her biri üstüne düşeni yapacak. Yeni meydana getirilen bina stoklarımıza güveniyoruz. Eski binaların yerine; yaşanabilir, şehrin dinamiklerini bozmayan binalar yapmak lazım. Bununla alakalı projelerimiz var. Afet eğitimi sistemi kurup, belediye personellerine afet eğitimi vereceğiz. Şu anda yapı stokumuzu gözden geçiriyoruz. Yapı stokumuzun tamamını denetim edecek bir sistem kurduk, tespitleri yapıyoruz. Tüm ilçe belediyelerimiz, kusursuz bir organizasyonla yardımcı oldu. Tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Balıkesir varlığı ile emniyet verdi. Gururla söyleyebilirim; Balıkesir’in olmadığı tek yer yok.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort