BÜYÜKŞEHİR YEREL EKONOMİYE GÜÇ VERDİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 10 milyon lira değerinde 25 tane tohum temizleme makinesini (selektör) 12 ilçeye bağışlama etti. Her hafta, her ay, çoğu işi neticelendirdiklerini vurgulayan Başkan Yılmaz, tohum temizleme makineleri vasıtası ile rekabet gücü yüksek mamüller yetiştirilerek mahalli ekonominin gücüne güç katılacağına dikkat çekti.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ‘Kaliteli Tohumluk’ projesi kapsamında Hayvan Pazarı’nda düzenlemiş olduğu törenle; 12 ilçeye 25 tane tohum temizleme makinesi (selektör) bağışlama etti. 10 milyon lira tutarındaki tohum temizleme makineleriyle; katma kıymeti artıran, kaliteli, yöreye has ve rekabet gücü yüksek mamüller yetiştirilerek mahalli ekonominin gücüne güç katması hedefleniyor. Balıkesir’in hasılatının yüzde 65’ini ziraat ve tarıma dayalı ürünlerden sağlandığına dikkat çeken Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, çiftçilerin üretim kapasitesini artırarak bereketlerine bolluk katmak için çalıştıklarını söyledi.

“HER PROJEDE AKIL VE PLAN VAR”
Balıkesir’in gerçeğinin üretmekten topraktan ve hayvancılıktan geçtiğine dikkat çeken Başkan Yılmaz “Dün koç dağıttık, önceki gün süt tankı dağıttık, zeytinciler için kasa, örtü dağıttık, hava radar sistemi kurduk, bugün de mahalli tohum çeşitlerimizi güvenliğini sağlamak ve çoğaltmak, ata tohumunu yaygınlaştırmak için tohum temizleme makinesi dağıtıyoruz. Balıkesir’i, hep birlikte kalkındırmak amacıyla yola çıktık. Yerel tohumlar ve hayvan ırkları gelecek kuşaklara taşınması ihtiyaç duyulan bir miras. Yaptığımız her proje ve yatırımda; akılcı bir planlama, samimi çabalama ve bolluk var. Şehrin bereketine, bolluk katıyoruz.” dedi.

“SİZLERİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”
Hep birlikte hareket edince, bereketin daha da arttığını dile getiren Başkan Yücel Yılmaz “Balıkesir’de yürekler birlikte atıyor ve istişareler yapılıyor. İstişareden yanlış karar çıkmaz. Kime ne lazımsa orada olmaya çalışıyoruz. Kısıtlı kaynak, sınırsız bir istek var. Bunu yönetmeye çalışıyoruz. Birileri ben daha iyisini yapabilirim diyebilir. Bu işlere mesai dostlarım önemli oranda emek harcıyorlar. Bir taraftan gençlerin kaliteli vakit geçireceği eğleneceği bölgeler yapıyoruz, bir taraftan da çiftçimizin üretim kapasitesini artırmaya çalışıyoruz. Bu işlerin temeline inip, verimi daha da iyi mi artırabiliriz diye düşünerek yeni projeler üretiyoruz. Biz bu işi tedvir etmek için çalışıyoruz, bereketi artırıyoruz. Her hafta her ay, sizler için muntazam doğru olan işleri neticelendiriyoruz. Sizlerin her vakit yanındayız.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort