ÇALIŞKANLAR İÇİN İMAR HAMLESİ

Büyükşehir Belediyesi ve Bandırma Belediyesi, Bandırma’da yaşanmış olan misafir alanı soruna çözüm bulmak ve kentte yeni mesken alanları kazandırmak için işbirliğiyle bayındır planı yapmak için kolları sıvadı. İmar planları yapılırken yatay mimari ve yeşil alanlar oluşturulmasının hayati ehemmiyet taşımış olduğu anlayışıyla yola çıkıldı.
Bandırma’nın en mühim kentsel genişleme noktalarından biri olan Çalışkanlar Mahallesi için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Bandırma Belediyesi el ele vererek ortak bayındır çalışması gerçekleştiriyor. Planlamaların hızlıca hayata geçmesi bekleniyor.

Çalışkanlar Mahallesinin 1/5000’lik bayındır planlarının tamamlandığı, 1/1000’lik planlara başlanıldığı öğrenildi. Günümüzde şehir merkezine bağlı durumda ve belediye sınırları içinde bulunan tarihte ise Bandırma’nın eski köylerinden biri olan Çalışkanlar Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi ve Bandırma Belediyesi’nin müşterek çalışması ile düşük kat mimari ve geniş yeşil alanların olduğu bir planlama yapıldığı öğrenilirken, mahallede oluşturulacak yeni mesken alanlarının inşaat sektörüne de müspet yansıması bekleniyor.
İmar uygulaması, ev ve arsa fiyatlarının gün geçtikçe arttığı Bandırma’da hem inşaat sektörü hem de ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara can suyu olacak.

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort