Çaresizlik duası nedir? Çaresiz anlarda hangi dualar okunur?

Çaresiz hissedilen anlarda okunacak dualar arama motorlarında sıkça araştırılırken sizler için okunması önerilen umarsızlık dualarını listeledik. Peki, umarsızlık duası nedir? Çaresiz anlarda hangi dualar okunur?

Çaresiz hissedilen bir zamanda Allah’a edilecek birçok dua bulunmaktadır. Bahsedilen dualar peygamber efendimiz Hz. Muhammed tarafınca da sıklıkla okunmuştur

Çaresiz hissedildiği zamanda yapılması lüzumlu olan tek gereksinim İslam dinine göre Allah’a sığınmaktır. Bu kapsamda Allah’a sığınmanın birinci göstergesi de Allah’a dua etmektir. En biçare olunan aniden okunacak dua ile birlikte arınan Müslümanlar çaresini bulmaktadır. Bunu göstermek için edilmesi lüzumlu olan dualar da bellidir.

ÇARESİZLİK DUASI NEDİR?

Çaresizlik duasının okunması için abdest almak koşul olmamaktadır. Abdest alınmadan da besmele çekilerek umarsızlık duasının okunabileceği zaten Diyanet ve İslamiyet tarafınca bildirilmiştir.

‘’Ve zennûni iz zehebe mugâdıben fe zanne en len nakdire aleyhi fe nâdâ fiz zulumâti en lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minez zâlimîn(zâlimîne).’’

Bu duanın manası: ”En sonunda karanlıklar içerisinde, ‘Senin haricinde hiç bir allah yoktur. Ben seni tenzih ederim. Gerçekten de ben fena işler yapmışım.’’ deyip yalvarmıştır.

‘’La ilahe illallahül’azim-ül-halim la ilahe illallahü Rabbül-Arş-il’azim la ilahe illallahü Rabbüs-semavati ve Rabbül-Erdı Rabbül’Arş-il-kerim.’’

Bu duanın manası: ‘’Allah’ım beni tüm sıkıntılarımdan, sorunlarımdan kurtar. Şüphesiz ki sen her şeye kuvveti yetensin. Beni de en hayırlı olanlara vesile olacak biçimde arındır.’’ biçiminde olmaktadır.

Çaresizlik duaları ile ilgili bildirilen Hz. Muhammet’in umarsızlık içerisinde olduğu dönemlerinde okumuş olduğu sure, enbiya suresinin 87. olan ayetidir. Pek oldukça kaynak içerisinde bu surenin ayetlerinin zorlu vakitlerde bireyin oldukça daha rahat hissetmesini sağladığı yer almaktadır.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort