Cem Yılmaz’a Erşan Kuneri davası

Bağımlılığa ve Sigaraya Hayır Derneği, Cem Yılmaz’ın Netflix’te gösterilen ‘Erşan Kuneri’ dizisine alkol ve sigarayı özendirdiği gerekçesiyle ihbarında bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na meydana getirilen ihbarı dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:

“Şüphelinin, içerik platformunda yayımlanan ‘Erşan Kuneri’ isimli dizisinde aşağı yukarı her sahnesinde alkol ve sigarayı özendirici eylemlerde bulunmuş olduğu aleni olup, sigara ve alkol kartellerinden gizli saklı anlaşmalarla çıkar temin etmiş olduğu düşünülmektedir.”

“CEM YILMAZ’A DAVA AÇTIK”

Dernek adına izahat yapan Sarıay Dernek Başkanı Dr. Şahan Can Şahan, şu şekilde konuştu:

“Dünya nüfusu listesinde 18. sırada olduğumuz halde, sigara içenlerin sayısına baktığımızda 8. sıradayız. Bu mutlaka makul bir vaziyet değil ve azaltılmalı. Yüzde 30’a yakın sigara içme payı var. Sigara reklamı yasak fakat gizli saklı reklam dediğimiz bir tatbik var. Bu hususta da bilhassa ünlüleri kullanıyorlar. Toplum buna göz yummamalı. Biz bu anlamda çocuklarımız, gençlerimiz için hak arayışındayız.”

“Cem Yılmaz’a dava açtık. Daha ilkin kurucu başkanımız rahmetli Orhan Kural hocamızla beraber açtığımız davalarda marka belli değil, haksız rekabete girmez gibi tamamiyle alakasız cevaplar verildi. Bu defa bu şekilde bir şeyi katiyen kabul etmiyoruz. Bir özendirme var. En mühim başlama sebeplerinden birisi özentidir. Bir insanoğlunun bir hususta bu kadar ısrarla bütün filmlere güzel gösterecek şekilde sigara sahnelerini koyması doğru değildir. Bu fakat bir maddi çıkar temin etmekle olur.”

Davaya Bakan Avukat Ekrem Çatalkaya da, filmlerde gizli saklı karteller vasıtasıyla haksız çıkar temin edildiğini düşündüklerini söyledi. Ayrıca dernek İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı İhbarlar Ve Şikayetleri Değerlendirme Müdürlüğü’ne dilekçe vererek Cem Yılmaz ile ilgili inceleme yapılmasını ve usulsüzlük olduğu belirleme edilirse savcılığa ihbar edilmesini istedi. (DHA)

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort