Cemal Canbolat kimdir? – Elips Haber

Cemal Canbolat nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının yanıtı merak ediliyor. Cemal Canbolat’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Cemal Canbolat aratılıyor. Cemal Canbolat, kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Cemal Canbolat’ın biyografisini haberimizde derledik… 

Cemal Canbolat, 1962 yılında Malatya- Doğanşehir ilçesinde doğdu.

İlköğrenimini ve Lise öğrenimini Malatya’da tamamladı. İstanbul’da Turizm işkolunda Sendika temsilciliği görevinde bulundu. Aktif siyasette 3 devre SHP Küçükçekmece İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. CHP’nin tekrar siyasi yaşama dönmesi ile birlikte; İl Eğitim sekreterliği, İl Başkanı Yardımcılığı ve kısa bir müddet İl Başkanlığı ve Parti Meclisi Üyeliği görevlerinde bulundu.

Aynı süreç içerisinde; Sinop, Artvin ve çoğu Rumeli Derneği ve vakfında kurucu üyelik görevinde bulunan Canpolat; Alevi- Bektaşi dernek ve vakıflarında kurucu üyelik, yöneticilik ve başkanlık görevlerinde de bulunmuştur.

Cem Dergisi Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Yayın Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.

Canpolat altı kitap yazmıştır. Osmanlı Belgelerinde Aleviler Hakkında İdam ve Sürgün Fermanları (İkinci esnetilmiş baskı), Yüzleşme, Osmanlının Manevi Temelini Oluşturan Gerçek, Şeyh Bedreddin İriş Dede Sultan ve Sarı Saltuk isimli eserlerinin yazarıdır.

35. Olağan İstanbul İl kongresinde İl Başkanlığı’na seçilen Canpolat, evli ve bir çocuk babasıdır.


Esra Erol’a çıkan Seda Alper kimdir?

Gazeteci Abdulkadir Selvi’nin aktardığında göre, CHP İstanbul İl Başkanlığı için Cemal Canpolat isimi ön plana çıkıyor.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort