Cevdet Yılmaz, işçi sendikalarının taleplerini dinledi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde işçi sendikalarının temsilcileriyle bir araya gelip istekleri dinledi.

Görüşmeler sonra basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye’nin meselelerini ve çalışan kesimin meselelerini müzakere imkanı bulduklarını söyledi. Toplantının ana gayesinin eylül ayında paylaşılacak OVP ile alakalı fikirleri almak ve bunu uygulamaya yansıtmak bulunduğunu anlatım eden Yılmaz, şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz günlerde işveren kesimlerle toplantı yapmıştık. Memur sendikalarıyla görüşmelerimiz ve yazılı rapor eder oldu. İşçi kesimin en önde gelen sendikaların temsilcilerinden görüşlerini dinledik. Toplantılarımız yapısal olarak Türkiye’nin neler yapmasına dair görüşleri aldık. Bir eşikte bulunuyoruz. Üst orta grubuna yükselmiş bir ülkeyiz son 20 yılda. Alt orta grubundan yükseldi Türkiye. Asıl hedefimiz yüksek gelirli, yüksek insani ülkeler arasına girmek. Bunu da bütün sosyal kesimlerin katkısıyla akıl ve alın teriyle yapmak durumundayız. Bu anlayış içinde istişarelerimizi sürdürüyoruz.”

KAYIT DIŞILIK GÜNDEME GELDİ

Toplantıya dair ana başlıklar ile alakalı konuşan Yılmaz, “Bütün sendikalarımız katılım mekanizmaları üstünde oldukça durdular. Sendikalar örgütlenme ve katılım mevzusu ile alakalı ortak bir görüşleri oldu. Daha fazla istişare, bu platformların daha faal çalıştırılması ile alakalı genel istek ortaya kondu. Sadece sendikal alanda değil bütün alanlarda daha oldukça demokratik standartlarının yükseltilmesi, yeni bir anayasayla, yeni bir sosyal sözleşmeyle Türkiye’nin standartlarının daha oldukça geliştirilmesi hususunda bir genel anlayış donanması var. Kayıt dışılık mevzusu görüşmede gündemi meşgul eden bir antet oldu. Vergi reformu, vergi düzenlemelerin daha yüksek standartlara ulaştırılması bilhassa direkt olarak ve bilvasıta vergiler arasındaki dengenin daha iyiye doğru değiştirilmesine dair bir genel beklenti var. İş dünyasının da bu hususta bir beklentisi var. Sosyal hakkaniyet vurgusu bugünkü görüşmede yapıldı. Buna biz de katılıyoruz. Bir yandan ekonomimizi yükseltmek fakat öteki yandan da insanımızın refahı için yapıyoruz. Büyüyen ekonominin nimetlerini toplumun bütün yörelerine dağıtacak bir halde hareket etme fikri belirtildi. Bu çerçevede tutum israfın önlenmesi, üretken yapıların desteklenmesi ve Türkiye’nin kalkınmakta olan ülkenin kaynaklarını daha etkili, bereketli kullanımı mevzusu ile alakalı mutabık kaldık. Deprem sonrası yaptıkları çalışmalarla alakalı bilgiler verdi. Bu büyük felaketle alakalı sosyal dayanışmanın altını çizmiş oldular. Çeşitli boyutlarıyla zelzele rehabilitasyonu üstünde durdular. Depremi unutmamız icap ettiğini ve hep dayanışma içinde olmamız icap ettiğini belirttiler. Çalışma yaşamının daha güvenceli devam etmesi mevzusu ile alakalı muhtelif fikirlerini anlatım ettiler.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort