Chorba Beida & Kesra tarifi! MasterChef Chorba Beida & Kesra nasıl yapılır?

Cezayirmutfağı lezzetleri sevenlerin kesinlikle denemesi ihtiyaç duyulan bir tanım Chorba Beida & Kesra ağızda dağılan kıvamı ile hususi bir lezzet opsiyonu olarak öne çıkıyor. Peki, Chorba Beida & Kesra iyi mi yapılır? Chorba Beida & Kesra nedir? Chorba Beida & Kesra iyi mi yapılır, Chorba Beida & Kesra yapılırken nelere dikkat edilir? MasterChef’te Chorba Beida & Kesra yapıldı, evde klasik Chorba Beida & Kesra yapıldı! İşte en hoş Chorba Beida & Kesra!

CHORBA BEİDA & KESRA TARİFİ!

İçindekiler :

400 gr tavuk

1 soğan

1 avuç nohut 1 yemek

kaşığı smen ya da tereyağı

1 yiyecek kaşığı sıvı yağ

1 avuç dolusu Samia

şehriye 1/2 demet kıyılmış düz yapraklı maydanoz

1 yumurta sarısı

Yarım limonun suyu

1 çubuk ya da 1/ 2 çay kaşığı tarçın tozu

1 tutam zencefil tozu (isteğe bağlı)

Tuz & karabiber

Su

Yapılışı:

Nohutları tuzsuz kaynar suda 15 ila 20 dakika daha önceden pişirin.

Bir tavada smen (sade tereyağı) ve hasım ısıtın, sonrasında rendeden geçirilmiş soğanı kavurun, parçalanmış tavuğu, ufak bir avuç kıyılmış maydanozu, tuzu, tarçını, zencefili ve karabiberi ekleyin.

Her şeyi kaynar suyla doldurun, tencereyi kapatın ve aşağı yukarı 30 dakika pişirmeye devam edin.

Pişmiş tavuk parçalarını alın ve sonrasında her şeyi bir el blenderi ile karıştırın.

1 kepçe sos alın ve bir kenara ayırın.

Süzülmüş nohut ve şehriyeyi ilave edip kısık alevde 10 dakika kadar pişirin.

Yumurta sarısını, limon suyunu, kıyılmış maydanozu karıştırın ve daha ilkin aldığınız sos kabını ilave ederek karıştırmaya devam edin.

Pişirmenin sonunda bu karışımı çorbaya ekleyin, karıştırırken sosu bağlamaya yarar. Baharatını ayarlayın, sonrasında ateşi kapatın.

Chorba beida’yı ayrı kaselerde servis edin, üstüne doğranmış maydanoz serpin ve limonla beraber servis edin.

MasterChef Gündem Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort