CHP kurmaylarının yorumu: Kılıçdaroğlu artık aday

Gezi Davası’nda alınan hapis kararlarının “bardağı taşıran son damla” bulunduğunu söyleyen kurmaylar, “İktidar her insana değnek gösterdi. Hiçbir suçu olmayan, daha ilkin özgür bırakılmış insanoğlu mahkûm edildi, hukuka aykırı kararlar verildi. Genel Başkanımız da konuşmasında, ‘Gösterdiğiniz sopadan başını eğecek kimse yok, biz dimdik başımızla yolumuza devam edeceğiz, bununla alakalı bugünden itibaren kendi yol yürüyüşümü her insana duyuruyorum’ diye bir mesaj verdi” yorumunu yaptı.

‘Tarafınızı belli edin’

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre, Kılıçdaroğlu’nun bu mesajının yalnızca iktidara değil, sivil cemiyet kuruluşları ve siyasilere de bulunduğunu söyleyen CHP kurmayları, “Toplumun değişik kesimlerine ‘Zulmedenler kadar zulme sessiz kalanlar da hisse sahibidir, sessiz kalmayın’ mesajıyla Cumhurbaşkanlığı yarışında çıkmış olduğu yolu daha belirginleştirdi” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu’nun hem “adaylık sinyali” hem de “düzeni değiştirmeye yönelik bir mesaj da verdiğini” belirten parti kurmayları şunları kaydetti:

“Genel başkan, ‘Ben bir yola çıktım. Artık bütün dava dostlarım bir karar vermeli, ya çıktığım yolda benle yürürler ya da nerede yürümek isterlerse orada yürüsünler’ dedi. Bu yalnızca adaylığa yönelik değil, bir sistemi değiştirmekle alakalı bir meseleydi. Adaylık da dahil çıkmış olduğu yolu duyuru etti ve ‘İnsanlar taraflarını belli etsin’ dedi. Bunu bütün halka, sivil cemiyet kuruluşlarına, siyasilere söyledi.”

Liderlere gönderme mi?

Kılıçdaroğlu’nun 6’lı masadaki öteki liderlere bir göndermede bulunup bulunmadığı sorusunu yanıtlayan kurmaylar, “Sayın Kılıçdaroğlu, 6’lı masadaki toplantıdan kısa süre sonrasında bu şekilde bir konferans yaptı. Önceki gün meydana getirilen MYK toplantısında da ‘ittifakın tam bir kararlılıkla yoluna devam etmesinin kararlaştırıldığını’ anlatmıştı” bilgisini paylaştı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort